Mališani Kulturno-umetničkog društva "Rudar" u Ugljeviku, igrom i pesmom , ulepšali praznik Lazarevu subotu-Vrbicu, tradicionalnom prolećnom igrom "Lazarice" na gradskom trgu.

Ispred zgrade lokalne vlasti dočekao ih je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji ih je po narodnom običaju darovao sa 500 KM(30.000 dinara).

- U središtu naših praznika, u srcu Hristovom, kao što se vidi, bila su i ostala deca, naši anđeli, naše potomostvo, budućnost našeg kraja, Republike Srpske i našeg roda, koja zna da svetkuje svoje praznike, da im se raduje i da ih čuva od malih nogu – kaže Perić za „Novosti“.


- Srećan sam, kad vidim i čujem, kako naša deca znaju sve o našim praznicima, koje dočekuju sa puno ljubavi, pažnje i poštovanja.Nema zima za naš srpski rod, kad imamo ovakve naraštaje.

Pročitajte još: BICIKLISTIČKI KARAVAN: Od Ugljevika produžili do Brčkog

KUD „Rudar“, koji čuva kulturnu baštinu zavičaja i srpstva, po njegovim rečima, „ima riznicu sadržaja koji na najbolji način čuvaju tradiciju, ali i predstavljaju ovaj deo RS u zemlji i u svetu“.


Devojčice i dečaci iz pet folklornih ansambala, njih više od stotinu, pesmom i igrom u centru Ugljevika poželeli su sugrađanima radost, blagostanje i sreću uoči Vaskrsa.