Najbrojniji biciklistički karavan na Balkanu, od Beograda do Banjaluke u petak je prošao kroz Ugljevik.

U okviru druge etape kretatao se iz pravca Vlasenice, Milića, Zvornika i kroz Donju Trnovu, Ravno Polje, Ugljevičku Obrijež prošao kroz Ugljevik.

Trka je dalje nastavila prema Priboju, Loparama i do Brčkog, gde se završava druga etapa.

Direktor trke Vladimir Kuvalja i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić su pozdravili učesnike trke .

- Trka je krenula u četvrzak iz Beograda na put od 250 kilometara prema Vlasenici, i sve je proteklo dobro u prvoj etapi - kaže Kuvalja za „Novosti“. - U toku prve i druge etape nas je poslužilo lepo vreme, divan ambijent i srdačni dočeci publike.

U subotu trka startuje iz Bijeljine do Teslića a nakon toga se trka seli u Prnjavor i dalje do Banjaluke.


PROČITAJTE JOŠ: UGLjEVIK ČEKA GOSTE: Stiže najveći biciklistički karavan u ovom delu Evrope

- Ovo trka je kvalifikaciona za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. Cilj ove trke je promocija Republike Srpske i Srbije, promoviše ne samo sport već i turizam i privredu, a upravo je ona veliki turistički događaj od kojeg zarađuju svi gradovi - rekao je Kuvalja.

Kuvalja se nada da će se nastaviti tradicija ove trke. Načelnik Ugljevika Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo što je biciklistički karavan prošao kroz ovu podmajevičku opštinu.

- Ugljevik je ne samo grad sporta, već grad i kraj koji neguje odlične odnose sa našom maticom u svim oblastima života i rada – kaže načelnik Perić. - Kroz ovaj karavan dajemo doprinos razvoju biciklizma ali i uopšte sportskoj kulturi.