BRAT i sestra, Nediljko (57) i Milka Ilić (61) pronađeni su mrtvi u selu Ćate u opštini Šipovo. Nediljkovo telo bilo je obezglavljeno i nedostajali su pojedini delovi tela i sumnja se da su ga, verovatno nakon smrti, rastrgle divlje životinje.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci navode da su tela otkrivena u četvrtak oko 11 časova. Nediljko je pronađen u dvorištu, a njegova sestra u njihovoj porodičnoj kući, koja se nalazi na osami, okružena šumom i daleko od ostalih kuća. Na njenom telu nije bilo vidljivih povreda, koji bi ukazivali da je bila žrtva nasilja.

- Na licu mesta uviđaj je obavio dežurni tužilac Željko Blažić i policijski službenici PS Šipovo. Tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne mere na utvrđivanju svih okolnosti događaja. Naložena je i obdukcija oba tela kako bi se utvrdilo tačno vreme i uzrok smrti - rekla je portparolka OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Meštani susednih Strojica pričaju da brata i sestru duže vreme niko nije viđao po selu i pretpostavlja se da su danima bili mrtvi. Navodno je jedan čobanin, dok je čuvao stoku, uočio raskomadano telo, o čemu je obavestio policiju. Po selu kruže priče da su Nediljkovo telo rastrgle i pojele divlje životinje.

- Čuli smo da je telo bilo obezglavljeno. Navodno su nedostajali i delovi ruku, a pojedine kosti su pronađene oglodane nekoliko metara dalje. To je strašno! Niko nije zaslužio da tako okonča - pričaju meštani Strojica.

Pročitajte još - UŽAS NA SEOSKOM IMANjU: Brat i sestra pronađeni mrtvi, telo muškarca unakaženo

Oni kažu da su Nediljko i Milka vodili prilično neuredan, skoro nomadski život. Oboje su često viđali kako lutaju selom, ali i susednim opštinama.

- Živeli su poput beskućnika i na ivici egzistencije. Oboje su bili čudni ljudi, samotnjaci. Često smo ih sretali kako putem stopiraju. Njihova kuća je dosta zabačena i daleko od ostatka sela. Praktično se nalazi u šumi, koja je prepuna divljih životinja. Tu ima medveda i vukova, ali ne verujem da su ih životinje ubile - pričaju meštani.

PROSILA

MEŠTANI Strojica pričaju da su Milka i Nediljko živeli sami u njihovoj porodičnoj kući. Nisu se venčavali niti imali svoje potomke. Nigde nisu radili i tvrde da je Milka često hodala i prosila po okolnim selima.

- Prosila je kako bi prehranila sebe i brata koji, iako još u snazi, ništa nije hteo da radi - tvrde meštani.

OTROVALI SE HRANOM

OBDUKCIJA tela Nediljka i Milke Ilić potvrdila je da na telima nije bilo tragova koji ukazuju da su pretučeni ili ubijeni iz vatrenog oružja. Sumnja se da su se oboje otrovali hranom koju su konzumirali. Pretpostavlja se da su se otrovali biljkom, koja liči na sremuš ili takozvani medveđi luk, što će biti poznato tek nakon što se izvrše dodatne analize.