Bibliotečki fond Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" od početka godine obogaćen je sa 100 knjiga zahvaljujući saradnji sa srodnim institucijama i biblotekama u Republici Srpskoj i Srbiji, saopšteno je iz te ustanove.


Direktor Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" Tanja Tuleković rekla je da je jedna od redovnih programskih aktivnosti ustanove obogaćivanje bibliotečkog fonda.

- Posebno želimo zahvaliti Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, Narodnoj biblioteci „Đirilo i Metodije“ Prijedor, te Narodnoj biblioteci u Kozarskoj Dubici kao i Muzeju Kozare u Prijedoru", naglasila je Tulekovićeva.

PROČITAJTE JOŠ: Narodna biblioteka još pod ključem

Ona je dodala da je saradnja sa Savezom jevrejskih opština Srbije i Jevrejskim istorijskim muzejem u Beogradu nastavljena i u ovoj godine, te da je tim povodom u Beogradu upriličen sastanak u prostorijama Saveza jevrejskih opština Srbije.

- Tom prilikom je došlo do razmene knjiga iz izdavačke delatnosti Javne ustanove „Spomen-područje Donja Gradina“ i izdanja Jevrejskog istorijskog muzeja, te Saveza jevrejskih opština Srbije. Sve knjige iz bibliotečkog fonda su dostupne saradnicima i istraživačima u prostorijama Ustanove uz prethodnu najavu, navela je Tulekovićeva.

Bibliotečki fond Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" broji 957 knjiga, a u prošloj godini izdavačka delatnost ustanove upotpunjena je sa četiri nova naslova.