Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će puštanjem u saobraćaj deonice auto-puta od Hrvaćana do Prnjavora krajem septembra ili u prvim danima oktobra biti ostvarena jedna od velikih radnih pobeda Srpske, jer će time biti završena izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj.

- Republika Srpska će s ovim auto-putem imati 120 kilometara auto-puta. Svi težimo ka boljem i uspešnijem, a Prnjavor će izgradnjom auto-puta dobiti i jednu od najfrekventnijih i najrazvijenijih industrijskih zona - rekao je Dodik novinarima na Vučijaku kod Prnjavora.

Pročitajte još: Dušan Topić: U Srpskoj Kinezi grade auto-puteve

Prema njegovim rečima, završetak izgradnje auto-puta Banjaluka - Doboj biće jedna od velikih infrastrukturnih pobeda Srpske.

Predsednik Srpske je naglasio da je Prnjavor jedna od važnih, razvijenih i veoma dinamičnih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj u kojoj je vidljivo da se svaki dan nešto novo radi.

Dodik je podsetio da je u ovoj lokalnoj zajednici pre četiri-pet godina potpuno bio zaustavljen razvoj, te da nije bilo vidljivog napretka, jer nije postojala saradnja sa republičkim institucijama.

- Prnjavor je reagovao, Darko Tomaš je izabran za načelnika i zato što je sada dobra saradnja između lokalnih organa vlasti i Republike dolaze ovakve investicije. Želim da čestitam načelniku Tomašu, njegovom timu, svim rukovodiocima i narodu na vidljivom razvoju - rekao je predsednik Republike Srpske.