VELIKI skandal potresa jedan banjalučki vrtić nakon što je organizacija "Borba protiv pedofilije" na svom fejsbuk-nalogu objavila prepisku vaspitača N. P. (26) koji od trinaestogodišnje devojčice traži da mu pošalje slike nečega "što se krije ispod gaćica".

Poruke su izazvale oštre reakcije i masovno zgražavanje javnosti koja traži hitnu reakciju istražnih organa i najstrože kažnjavanje vaspitača. Na društvenim mrežama to je bila top tema svih razgovora i komentara u kojima je ovaj vaspitač nazivan monstrumom, dok su njegove fotografije "šerovane" po internetu.

U prepisci N. P. šalje poruke na fejsbuk-nalog devojčice, a iza koga se zapravo kriju administratori organizacije "Borba protiv pedofilije". Misleći da priča s detetom, vaspitač se raspituje odakle je ona i koje je godište. Kada mu je odgovoreno da je 2005. godište, on je glumio iznenađenje, navodeći da je mislio da je 2000. I pored toga komunikaciju je nastavio raspitujući se da li ima momka. Vidi se i da je devojčicu u nekoliko navrata pozivao preko fejsbuk-mesindžera, a zatim tražio da mu uživo pošalje svoju fotografiju, da bi on devojčici poslao svoje slike.

Pročitajte još - Šapčanin pedofil i ranije bludničio!

"Trinaestogodišnjakinja" mu je natuknula da živi s bakom, te da joj roditelji rade na brodu. Vaspitač se interesovao i da li joj smeta što je on stariji od nje, ali mu je odgovorila da ne smeta. Govorio joj je da je "sad on čuva", te da će je učiti o muško-ženskim odnosima i slično. Tražio je i da sve ostane u tajnosti, razgovarao o golim tetama na TV kasno noću, da bi potom zatražio da mu pošalje sliku. Upitan šta bi da vidi, vaspitač odgovara:

- Pa znaš šta.

- A golu je l'?

- Je l' dozvoljeno?

- Znaš da nije.

- Želim da vidim nešto što se krije ispod tvojih gaćica.

- Ispod gaćica? A kako to da slikam?

U nastavku vaspitač nastavlja da ubeđuje devojčicu da mu pošalje sliku, koju nestrpljivo očekuje, što se vidi i iz činjenice da je bar tri puta pitao kad će ta slika.

Deo prepiske vaspitača sa "devojčicom"

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović potvrdila je da je policija o ovome obaveštena, da će proveriti sve navode koji su se pojavili na društvenim mrežama.

- Policijski službenici proveriće sve činjenice i preduzeti potrebne mere i radnje u skladu sa zakonom - rekla je Markanovićeva.

"NIJE BIO SAM S DECOM"

VRTIĆ u kome je vaspitač zaposlen oglasio se saopštenjem u kome se navodi da je tu radio godinu dana, te da nikada nije bilo primedbi na njega.

- Politika naše firme je takva da nikad jedna osoba ne bude sama u grupi sa decom, baš zbog pomenutih situacija. Mi smo bili dužni da obavestimo nadležne organe i prijavimo slučaj. Utvrdili smo da u vrtiću nije bilo kriminalnih radnji. Roditelji vaspitanika mogu da budu mirni. Obaviće se istraga i biće utvrđeno šta je od svega istina. Do tada vas molimo da izuzmete svoj sud bez osnova - saopštio je vrtić.