ŠAPČANIN Nebojša B. (20), pritvoren zbog sumnje da je počinio obljubu nad 5-godišnjom S. S. i ranije je nasrtao na osobe ženskog pola, ali se to veoma dobro krilo. Ovo je "Novostima" potvrđeno iz više izvora u prigradskom naselju Letnjikovac kod Šapca, gde se i dogodio zločin nad detetom, kakav se ne pamti u ovom kraju.

Prema navodima krivične prijave, Nebojša B. se tereti da je 6. juna u poslepodnevnim satima, u svojoj kući, napastvovao ćerku prijatelja rođenu 2012! Iskoristio je nepažnju njenih roditelja, koji su u susednoj sobi pili kafu sa njegovom babom Dragicom. A otkriven je kada se devojčica rasplakala.

- Ne čudi me to uopšte jer je i ranije imao incidenata sa ženama - priča komšinica iz ulice Drage Ljočić, gde Nebojša živi sa babom Dragicom i ocem Radetom. - Pre nekog vremena, zgrabio je za grudi svoju rođaku, stariju ženu, a kada se ona, onako šokirana, obratila babi za pomoć, ova je "digla nos" i tvrdila da to ne može biti istina.

Druga žena, opet, ispričala nam je da se na meti napasnika našla i jedna 15-godišnja devojčica. Prošla je isto kao i rođaka, ali su roditelji odlučili da ne govore više o tom slučaju "da im se dete u pubertetu ne bi blamiralo". I tako su, bez namere, doprineli da se dogodi ovaj strašan zločin.

- Imao je običaj da "čapka" decu po ulici. Znali smo da s njim nešto nije u redu - kaže druga suseda.

Zaista, Nebojšina majka Slađa sa starijom ćerkom napustila ih je, a mladić živi sa bakom i ocem. Iz njihove kuće nije se juče niko odazivao, iako je kapija bila širom otvorena. Navodno, Nebojša je bio baš blizak prijatelj sa ocem svoje žrtve.

- Više javno tužilaštvo u Šapcu naložilo je veštačenje povreda petogodišnje S. S. i tragova na njoj. Naloženo je, takođe, i veštačenje ličnosti osumnjičenog, kao i uračunljivost u trenutku izvršenja dela, jer je ono takve prirode da zahteva posebnu opservaciju - rekao je, za "Novosti", portparol Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Milan Milutinović.

RODITELjI U ŠOKU

Nebojša B. i S. S. bili su sami u sobi kada se dogodila obljuba. Prema našim izvorima, njeni roditelji sedeli su u dnevnoj sobi sa Nebojšinom babom, a alarmirao ih je iznenadni krik ćerke. Napasnik je najpre tvrdio da je detetu slučajno seo na nogu, pa zatim da je ono izvršilo nuždu u gaćice. Međutim, roditelji su na donjem vešu devojčice, kada su je skinuli, videli krv i odmah pozvali policiju.