POVODOM tužbe Lejle Akšamija, Sabine Berberović i Bakira Izetbegovića protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog izjava koje se tiču Alije Izetbegovića, bivšeg predsednika takozvane Republike BiH, za vreme Drugog svetskog rata i rata u BiH, predsednik Dodik odgovara da su to rekli mnogi pre njega.

On kaže da je to pisalo u američkom "Njujork tajmsu" i da tad niko nije tužen.

- U svakom slučaju, to govori o činjenici da sve treba izučiti i videti šta je od svega toga istina. Oni imaju pravo da tuže. U nedostatku silnih stvari koje su gurali na mene iz Tužilaštva BiH, sada im je samo još to preostalo - zaključio je Dodik.

Inače, mediji u FBiH su preneli da je porodica Izetbegović tužila predsednika Srpske Milorada Dodika zbog izjava o ratnoj prošlosti bivšeg predsednika RBiH Alije Izetbegovića. U tužbi se navodi da je Dodik, komentarišući početak snimanja serije o životu Alije Izetbegovića, 13. avgusta rekao da je Alija bio poznat i viđen član Handžar divizije u Drugom svetskom ratu.

PROČITAJTE JOŠ - Izetbegovići tužili Dodika sudu zbog izjava o Aliji

- Tu je otac Bakira Izetbegovića dolazio da vidi da li je to mučenje bilo dovoljno veliko da bi zadovoljilo njegovu sujetu - rekao je Dodik, a naveli su mediji iz FBiH.

Zbog ove izjave Opštinskom sudu u Sarajevu naslednici Alije Izetbegovića dostavili su tužbu za klevetu. U okviru odštetnog zahteva za naknadu nematerijalne štete, oni traže ukupno 15.000 maraka (7.500 evra) odštete.