PREDSTAVNICI opštine Gračanica, na inicijativu predsednika Srđana Popovića, obišli su braću Petrović iz Gračanice i tom prilikom dopremili drva za ogrev i pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Naime, posle pisanja “Novosti” da je dečacima Nemanji (10), Mihajlu (14) i Strahinji (15) koji odrastaju bez roditelja, sa stricem i strinom, u kući koju im je sagradilo Ministarstvo za povratak neophodan ogrev, reagovao je predsednik ove opštine obezbedivši im drva za predstojeću zimu.

- Danas su deca dobila ogrev za celu zimu, a opština Gračanica redovno ih snabdeva i osnovnim životnim namirnicama. Hvala opštini i predsedniku Popoviću što ih ne zaboravlja. Ja im pomažem koliko mogu, ali ne mogu sam jer moja i penzija koju primaju mališani nisu dovoljne za podmirenje najosnovnijih potreba - priča stric Vladimir (57), srećan što neće brinuti za ogrev.

PROČITAJTE JOŠ - TROJICA DEČAKA U GRAČANICI ŽIVE BEZ RODITELjA: Bliži se zima, drva još nismo nabavili

Naime, on i njegova supruga Slavica svakodnevno brinu o mališanima koji su ostali bez roditelja u tragediji pre osam godina, kada im je otac ubio majku ispred KBC. Od tada su stric i strina prešli kod dečaka kako bi stalno bili sa njima u kući koju im je sagradilo Ministarstvo za povratak i zajednice u kosovskoj vladi.

Dečaci su vredni i pametni. Dobri su đaci. Zajedno sa strinom i stricem brinu o kući i dvorištu. Posle tekstova objavljenih u našem listu imaju svoju kuću, a dobili su i nameštaj. Kako su primanja koja dobijaju veoma mala, 25.000 dinara, teško im je da se izbore sa dodatnim troškovima, kao što je ogrev. Sada će, uz pomoć opštine Gračanica, u miru čekati zimu.

Strahinja, Mihajlo i Nemanja Petrović


POMOĆ

INAČE, opština Gračanica je u nekoliko navrata pomagala Petrovićima. Između ostalog, sredstvima lokalne samouprave izgrađena im je kuća, početkom godine doniran im je neophodan nameštaj, a pre nekoliko dana asfaltiran je i put do kuće.