SUNCE i prijatne, dnevne letnje temperature, "prošarani" kratkotrajnom kišom na jugu, zapadu i u centralnim krajevima zemlje, po najavama meteorologa, obeležiće vremenske prilike narednih sedam dana.

Posle svežeg jutra, kako kažu u RHMZ, danas će u celoj zemlji biti promenljivo oblačno i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 25 do 29 stepeni. Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom mogući su na zapadu, jugu i u centralnim krajevima Srbije. Ponegde će biti uslova i za obilnije padavine - za tri sata pašće više od 10 litara po metru kvadratnom.

Pročitajte još - Na vreme bežite u hlad

- Sutra će biti pretežno sunčano i toplo sa temperaturama sličnim subotnjim, osim što će uslova za pljuskove biti samo u brdsko-planinskim krajevima - najavljuju u RHMZ. - U ponedeljak, utorak i sredu pretežno sunčano i toplo u celoj Srbiji. Duvaće slab i umeren vetar, na istoku povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 16, a najviša dnevna od 26 do 29 stepeni.

I do kraja radne sedmice, kako kažu u RHMZ, zadržaće se pretežno sunčano vreme uz prijatno topla jutra i najviše dnevne temperature iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine.