Aktivisti Saveza za Srbiju, koje su predvodili Marko Bastać, Nikola Jovanović i Branko Miljuš, bivši direktor lista Press koji je bio u vlasništvu Dragana Đilasa i Miroslava Miškovića, pokušali su danas fizički da spreče prolaz novinarima koji su se vozili električnim autobusom "Vrabac" koji je danas počeo sa radom u pešačkoj zoni u centru Beograda.


PROČITAJTE JOŠ: HAOS NA TRGU REPUBLIKE: Žestoka svađa između pristalica SNS i SzS (FOTO)


Do verbalnog okršaja između predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća i odbornika SNS-a u skupštini grada Nikole Joksimovića, guranja i zamalo opšte tuče došlo je pošto su predstavnici Saveza za Srbiju, predvođeni šefom odborničke grupe u skupštini garada Nikolom Jovanovićem i Bastaćem, želeli da prekinu promociju "Vrabac servisa" i pitaju zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, zašto je, kako su naveli, potrošio 10 miliona evra na ulepšavanje Trga republike.

Predstavnici gradske vlasti i SNS bili su Knez Mihailovoj kako bi da pohvalili radove i otvore novu gradsku saobraćajnu liniju.

Posle performansa kojim su želeli da ukažu na "predugu i preskupu" rekonstruciju trga, krenuli su ka koloni električnih mini vozila. U njoj su bili predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, glavni gradski urbanista Marko Stojčić, kao i drugi gradski funkcioneri.

Bastać i Jovanović su ih presreli. Pošto su se obojica pozdravili sa Nikodijevićem, nastavili su ulicom, ali mini-bus se zaustavio samo na kratko i nastavio vožnju. Pristalice SzS su zatim počele da im dovikuju kako beže.

Nastala je svađa između predstavnika vlasti koji su bili van vozila, među kojima je bio i odbornik SNS Nemanja Joksimović. Sukobljeni su se gurali, psovali i dobacivali jedni drugima duž Čika Ljubine ulice.

U više navrata, zamalo je izbegnuta ozbiljna tuča. Najžešće je bilo kada se Joksimović sukobio sa Bastaćem i Brankom Miljušem, bivšim direktorom lista "Pres".