Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković izjavio je danas da je Srbija pravna država i da ima poverenje u pravosuđe da će istražiti sve afere bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

"Uveren sam da će tužilac i državni organi u istrazi naći ono o čemu mi govorimo godinama unazad", rekao je Mirković na konfrenciji za medije.

Kaže da bivši gradonačelnik Dragan Đilas još nijednom u javnosti nije demantovao afere koje mu se pripisuju, a o kojima često, navodi Mirković, govore predstavnici SNS.

"Ako ne želi nama da odgovori, neka odgovori građanima Beograda i Srbije kako se za manje od 10 godina bavljenja politikom obogatio, i kako je od 74.000 evra prihoda, koliko je imao kada je ušao u politiku, uspeo da iz politike izađe sa 25 miliona evra prihoda u nekretninama, koje je sam prijavio", rekao je Mirković novinarima.


PROČITAJTE JOŠ: Vesić: Đilas trgovao sekundama, a sad - strankama

Tih 25 miliona evra prihoda, navodi Mirković, nije ostvario od poslovanja svojih pet firmi u Češkoj kako tvrdi, već zahvaljujući strančkim i državnim pozicijama.

"Đilasova nervoza je sve primetnija ovih dana zbog istrage koju je Tužilaštvo pokrenuluo u vezi sa trgovanjem sekundi njegovih firmi sa državnim televizijama RTS-om i Studijom B. Njegova nervoza je najbolji pokazatelj da je svestan da će teško objasniti kako je postao uspešan preduzetnik tek kada je ušao u Demokratsku stranku i dočepao se državnih funkcija", rekao je Mirković.

Predstavnici SNS su na konfernciji za medije na platou ispred Beograđanke postavili džakove sa lažnim novcem, a Mirković je objasnio da oni simbolično predastavljaju deo novca koji ima Dragan Đilas.

"SNS je uverena da Beograđani nisu naivni, niti pate od amnezije, niti mogu ovo nemo da posmatraju i da su sami svesni da je Đilas od jednog ne baš uspešnog preduzetnika postao jedan najbogatijih ljudi u ovom delu Evrope. Zbog ovakvih afera i sumnjivog poslovanja, Đilas, Jeremić, Obradović i ostali iz Saveza za Srbiju, ne zaslužuju da vode nijednu mesnu zajednicu, a kamoli Beograd i Srbiju", naveo je Mirković.

Uveren je da će SNS na sledećim izborima ponovo dobiti snažnu podršku građana, a SNS će, kaže, nakon izbora opravdati njihovo poverenje kao i do sada - otvaranjem novih fabrika, radnih mesta i povećanjem životnog standarda.