Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, oglasio se saopštenjem reagujući na izjavu Dragana Đilasa.

Saopštenje prenosimo u celostima.

Hteo bi alavi medijski tajkun Đilas, "veliki lider" organizovanih derača kože sa leđa naroda, da priča o državnoj ekonomiji. Hteo bi, ali o tome ne zna ništa. Da zna, ne bi Srbiju oterao u minus 3,1 odsto "rasta" BDP, ostavio bez posla više od pola miliona ljudi, samo Beograd zadužio za 1,2 milijarde evra, pa sa ciničnim osmehom zaključio - e, izgleda da smo pred bankrotom! Svi, sem njega, naravno, koji je za to vreme zgrnuo 500 miliona evra.

Srbija koju vodi Aleksandar Vučić završila je 2018. godinu sa rastom BDP od plus 4,3 odsto, među najboljima u Evropi. U poslednjih nekoliko godina, stotine hiljada ljudi dobilo je posao, javni dug je smanjen na oko 50 odsto, a plate i penzije su značajno veće nego u vreme Đilasovog pljačkaškog kartela. I rastu dalje.


PROČITAJTE JOŠ - NOVI TRANSKRIPTI JEREMIĆEVIH TAJNIH RAZGOVORA: Tadića hteli da vodaju kao majmunče, otkrivao planove za pregovore o Kosovu, pijan hteo u švaleraciju! (VIDEO)

Dok osnovne stvari u ekonomiji ne nauči, neka se Đilas drži onoga što ume. Neka dogovara mesta na listi sa Željkom Veselinovićem, koji poziva na silovanje Ane Brnabić. Ili neka se cereka sa Jeremićem, dok se prisećaju šta su zajedno radili Srbiji. Neće nikad više, neka budu sigurni. Lopuže, neznalice i štetočine iz najmračnije prošlosti ove zemlje, narod u Srbiji je otpisao trajno.