NOVI TRANSKRIPTI JEREMIĆEVIH TAJNIH RAZGOVORA: Tadića hteli da vodaju kao majmunče, otkrivao planove za pregovore o Kosovu, pijan hteo u švaleraciju! (VIDEO)

NovostiOnline

08. 07. 2019. u 10:02

НОВИ ТРАНСКРИПТИ ЈЕРЕМИЋЕВИХ ТАЈНИХ РАЗГОВОРА: Тадића хтели да водају као мајмунче, откривао планове за преговоре о Косову, пијан хтео у швалерацију! (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Uoči i tokom posete Borisa Tadića Moskvi 2005. godine njegov tadašnji savetnik Vuk Jeremić vodio je šokantne telefonske razgovore, čije transkripte objavljujemo

Uoči i tokom posete Borisa Tadića Moskvi 2005. godine njegov tadašnji savetnik Vuk Jeremić vodio je šokantne telefonske razgovore, čije transkripte objavljujemo.

Iz njih se vidi i da je Jeremić i te kako bio raspoložen za "švrljanje" tokom boravka u hotelu, od kog je u poslednji čas odustao, a da mu to nije strano može se videti i po vicevima koje je pričao biznismenu Branislavu Grujiću.

Uz Grujića, Jeremić je vodio veoma zanimljive razgovore i sa Milanom Roćenom, tada ambasadorom SCG u Moskvi, bliskim prijateljem Mila Đukanovića. Takođe, Grujić i Roćen između sebe su bistrili državnu politiku.

U razgovoru sa Roćenom Jeremić govori, između ostalog, o Jelici Kurjak, koja je kasnije postavljena za ambasadora Srbije u Rusiji, a njih dvojica je ogovaraju, govoreći kako Jelica laže Borisa Tadića čim zine, te konstatuju da će im svima je*ati majku.


Ni u razgovoru sa Grujićem, do kojeg je naš list došao, Jeremić ne štedi psovke, a obojica ismevaju Borisa Tadića, izgovarajući, između ostalog, "nećemo valjda da ga kao majmunče vodamo po Moskvi".


Transkribovani su samo pojedini delovi, a kompletne razgovore možete čuti u videima.


RAZGOVOR JEREMIĆ - GRUJIĆ (februar 2005. godine, tokom posete Jeremića i Tadića Moskvi)


Malo si popio, videćeš ovu i slomiće ti se karakter, kao meni


Grujić: Halo?


Jeremić: Da ne šetam po hotelu, a?


Grujić: Pa, nemoj te fore, je*ote...


Jeremić: Pazi, pazi, pazi, evo imao sam dilemu da li da se prošetam.


Grujić: Znao sam, tačno sam znao, video sam te kako si došao, ipak nije tako kasno, popio si malo, klasična varijanta, videćeš neku ovu i slomiće ti se karakter, ko i meni svaki put tako.


Jeremić: (kroz smeh) E, ti klasično znaš o čemu se radi... A sad sam, skinuo sam se i kažem neću, neću, neću i sutra idem kod mog druga Dimitrija i boli me ku*ac.


Grujić: Da, da.


(Obojica se smeju)


Jeremić: Idem s Dimitrijem sutra da se vidim... Nego, da te pitam ja nešto drugo...


Grujić: Da?


Jeremić: Ovaj, je l' ti... Mislim, ne glupo je da te pitam da li ti nešto znači ime, aaaaa, da li imaš neke veze sa Borisom Njemcovom?


Grujić: Sa Borisom...?


PROČITAJTE I: ŠOKANTAN RAZGOVOR JEREMIĆA SA MILOVIM SAVETNIKOM ROĆENOM: Je*asmo majku Srbiji i Crnoj Gori (AUDIO SNIMAK)


Jeremić: Njemcovom.


Grujić: Njemcova znam. Znaš kako ga znam, slabo, ali vrlo površno. Dođe, rođak je od ovog mog partnera Arkadija ovde, dalji, jevrejska veza.


Jeremić: Aha, samo mi kaži da li si ga zvao, da li ste juče ili danas pričali o...da dođe na prijem?


Grujić: Ne, ne.


Jeremić: Ne?


Grujić: Ne. Nisam ja s njim u tom fazonu, ja sam, kad se vidimo klimnemo glavom, ali ništa, ni telefon nikad.


Jeremić: Nikad, znači niste pričali telefonom oko dolaska sutra na prijem?


Grujić: Ne što nisam pričao, nego nisam s čovekom u životu telefonom pričao.


Jeremić: E, super. to mi mnogo znači zbog toga što hoću sada konačno da zatvorim taj kanal informisanja i da kažem pušite ku*ac, nije tačno, pušite ku*ac... Ma, super, ma znao sam, izvini što sam te uopšte pitao, ali pitali su me da proverim tu, konkretnu tu informaciju. Zato što je, znači sad je došla informacija da ovaj pošto oni, znači cela ta ekipa, službovna ekipa, ona tebe ne voli i radi protiv tebe, znaš?


Zašto muškarci ustaju noću? Da bi otišli kući.


Jeremić: Je l' znaš zašto se muškarci dižu noću? Deset posto da bi nešto pojelo, 15 posto da odu u WC, a 75 posto da bi otišlo kući.


Grujić: (smeju se zajedno grohotom) Ovo ti je dobro.


Jeremić: Tako u svetlu toga, ono kao, jao. je*ote. E, kakva je situacija?


Grujić: Situacija je mislim ono, bez veze se dižu tenzije, s te strane sve OK manje-više. Video si da sad ispade da je patrijarh u isto vreme kad i prijem.


Jeremić: Mhm.


Grujić: Bez veze je, mogli smo da ostavimo prijem i u utorak,


Jeremić: Pa, u utorak i jeste uveče prijem.


Grujić: Da, vidi mene. Ali je u devet sati kod patrijarha.


Jeremić: Sedam je kod patrijarha, u sedam je i prijem. Pa dobro, doći ćemo na prijem u osam (obojica se smeju).


Grujić: Kakav si ti optimista, je*ote.


Jeremić: Je*i ga, ku*ac, da nisam optimista, ja bih se davno već obesio.


Jeremić:Majstore, unutrašnje smo u suviše velikim govnima, znaš, jer, ovaj, u tom smislu, nemoj nikog, znači mediji, imamo četiri-pet medija koji imaju pravo da...

Grujić:Rekao sam ti zašto. Još onda sam ti pravio analizu. Hoću s njima da sednemo, možeš ti da budeš, da s njim popričam, jer ja sabiram informacije sa 300 strana, znaš. I tačno osećam šta se dešava, znaš, vibrira, pulsira samo.

Grujić:I on morao bi da zbaci bre onaj kaput, kaput tih govnara, odatle koji mi svi oblačimo taj kaput sada, znaš. Njemu oblače kaput da bude mali igrač, eto, ništa drugo.

Jeremić:Bukvalno, ali neće biti to.

Grujić:Ma, puši ku*ac, bre, predsednik države dolazi u drugu najveću zemlju na svetu, je*ote, sad ćemo da ga vodimo ko majmunčeta po Moskvi, znaš.

Jeremić:Sve jasno.


Tri kruga su okružila Tadića: Biznis, racionalni i ekstremni


Roćen: Bio sam ja s Vukom, znaš, video sam i Borisa na minut. To ću ti pričati, postoje tri kruga ljudi oko Tadića. Biznis-krug, to su Roćen i Gruja.


Grujić: Aha.


Roćen: Racionalni krug su Jelica (Jelica Kurjak iz ambasade SCG u Moskvi, kasnije postaje ambasadorka - prim. aut) i Vuk Jeremić, koji su prozapadno orijentisani, ali koji nisu za približavanje, ali koji ne mrze Rusiju.


Grujić: A mi smo biznis-krug?


Roćen: A ja i ti smo biznis.


Grujić: Dobro, u redu, nije loše (obojica umiru od smeha).


Roćen: A onda treći krug je ovaj ekstremni, ovaj što je bio na aerodromu, razumeš.


RAZGOVOR ROĆEN - GRUJIĆ (februar 2005, po odlasku Tadića i Jeremića iz Moskve)


Grujić: Kako si zadovoljan?


Roćen: Pa, ja sam zadovoljan posetom, ali znaš čega se bojim, da će to sve da padne u vodu zato što on nema realne, evo već sad vidim komentare jutros. Upravo smo jutros pričali, vrlo lepo smo pričali i o Srbiji i tome, i onda sam rekao znaš što mi je milo što tako dubinski sagledavaš situaciju. Znaš šta je tvoj problem, Borise, ti moraš brzo da uzmeš vladu ako misliš da nešto uradiš jer ovo je sve pucanje u prazno što ti radiš. Iako dobro radiš, jer ti nemaš poluga vlasti, druže.


Roćen: A nisi ti čuo sinoć, njemu je Putin juče rekao, kad je on rekao da on mora da vodi računa o Srbima u Makedoniji, o Srbima u Bosni, o Srbima u Hrvatskoj, znaš, i Milošević je vodio računa o njima. A onda mu je ovaj rekao, i kaže o Srbima u Crnoj Gori, kojih ima 33 odsto, znaš, tako. Ono sam mu ja sinoć rekao to su, druže moj, politički Srbi, znaš, nije, nemoj na to da ideš je*ote bog. A onda je on njemu rekao. E, kaže, hoću da se samo stvore srpske nac... I to isto ja hoću u Srbiji da dozvolim njima. A Putin ga pita, a kakva je situacija u Srbiji, koliko ima drugih? A onda ovaj kaže milion i po Albanaca, 300.000 Mađara, 130.000 muslimana, 120.000 Hrvata. I ti to stvoriš nacionalne zajednice u Srbiji, razumeš. Onda šta si uradio od Srbije.Grujić: Ma ne, ma to je, bre, pričam ti priču.


Roćen: To nije građanski pristup, druže.


Grujić: Nije, nije, nije i ovaaaj, dobro, to su njegove zablude koje treba da održi.


Roćen: Pazi, oni su se tako navukli na Jelicu Kurjak, ona ih tako loži.


Grujić: Ma, loži ih.


Roćen: Ona ih tako, ona će im je*ati majku.


Grujić: Ma, dobro, to je njihov problem.


Roćen: Meni je čak Vuk juče rekao, a pa, druže, mi moramo da mislimo ko će biti ambasador Srbije sutra kad se desi da ti odeš u aprilu. Valjda ne misliš da vam Jelica bude, kaže mi, nemamo boljega. Super, je*o te bog, idete na to da imate svog čoveka u ambasadi, čemu to vodi. Ona ih tako laže, ona tako laže na moje oči njega.


Grujić: U Americi je ovaj mali, ovaj isto nešto luduje, tako, pravo da ti kažem, ni ja nisam nešto...


Roćen: Posetu Americi?


Grujić: Da, da


Roćen: Pa, šta radi stalno u Americi?


Grujić: Pa, je*iga, da ti kažem, i ti bi išao da ti dupe vidi put, dobre dnevnice, šta oćeš...


Roćen: Pa, stalno je tamo, druže.


Grujić: Pa, znam, šta da mu radim.
(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (49)

Nele

08.07.2019. 10:33

Klupko istine je pocelo da se razmotava... Svi prljavi poslovi Jeremica izlaze na videlo...

goca

08.07.2019. 10:44

Jeremiću nema druge nego da kupi prnje i brisanjac na svoj lepi zapad.Klupko njegove bahatosti se polako odmotava.

Fedja

08.07.2019. 11:20

Nek se sad rasprica umesto sto cuti.Duzan je da se izvini bar Srbiji i srpskom narodu.

Драган Р

08.07.2019. 11:46

Да се разумемо, ништа ме не чуди и не изненађује то што сам прочитао. Од монтенегринских криминалаца и људи који су 2000-те дошли на власт у Србији уз помоћ непријатеља, страних служби, прљавих пара и мафије, ништа друго никада нисам ни очекивао. За мене је нешто друго много важније. То што сте објавили су очигледно прислушкивани и тајно снимани разговори. Ко је то прислушкивао и снимао, зар то није кривично дело и одакле Новостима и другим медијима ти снимци и транскрипти?

Гојко

08.07.2019. 13:41

@Драган Р - Svaki razgovor se snima u CELOM regionu,i svuda.Iz susednih se zemalja sve sluša u našojtelefoniji i kako to da sprečiš.Ovi su naivni glupaci i zato sada možemo da vidimo ko nas je sve vodio.A bilo je i mnogo gorih od njih...

Sima

08.07.2019. 12:10

Ovo je velika bruka i sramota sta je Vuk Jeremic radio i jasno pokazuje kakav je covek.

Fedor

08.07.2019. 12:10

Ovo je stvarno velika sramota, kako ga nije sramota, dobro je da smo se otkacili od njega, takav covek nikako ne sme biti blizu drzavnih vrhova.

Hisar

08.07.2019. 12:39

Dobro je da je opstala i ovakva Srbija,da su ovi transkripti opstali na vlasti i "kamen na kamenu ne bi opstao".Dobro je da postoji "duboka država" BIA,VBA...kao i Vikiliks.

Lol

08.07.2019. 12:50

Gospodin Jeremic je spreman na sve i svasta da dodje opet na vlast sa svojim politickim partnerima koji bih srusili sadasnju vlast ali im to nece poci za rukom.

steva

08.07.2019. 15:55

Sve što je Jeremić radio sada se polako otkriva ko zna kakve je sve gadosti radio protiv Srbije i za to je debelo plaćen i sad uživa po belom Svetu.