LAJKOVAC - Grupa Srba sa Kosova i Metohije koja je pešice krenula sa administrativnog prelaza Jarinje kako bi prisustvovala skupu 19. aprila u Beogradu i pružila podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u sredu je iz Lajkovca nastavila put ka Stepojevcu, gde bi trebalo da stignu u sredu uveče.

Mladići sa KiM, njih 27, na ovaj poduhvat su se odlučili, kako su naveli, da bi dali podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim naporima za bolji život kao Srba na KiM, tako i za bolju, jaču i modernu Srbiju i bolji život svih njenih građana.

U prethodnim danima pešice su prevalili više od 200 kilometara i planiraju da na taj način stignu do Beograda na skup 19. aprila.

PROČITAJTE JOŠ - Srbi sa KiM krenuli peške za Beograd na skup Budućnost Srbije /Foto Video/

Na putu su, ističu, naišli na fanatastičan prijem građana koji ih pozdravljaju, podržavaju, ali i pomažu hranom, i osveženjem, a u mestima u kojima su noćili su ih dočekali na najbolji mogući način i učinili sve da im olakšaju ovaj put ka glavnom gradu Srbije.

Grupa Srba sa KiM čitavim putem nosi transparent sa porukom "Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića“ i iz Leposavića na putu ka Beogradu prošli su do sada kroz Rašku, Ušće, Kraljevo, Mrčajevce, Preljinu, Ljig i Lajkovac.