POSLE subotnjeg govora Sergeja Trifunovića samo jedno pitanje je relevantno: Šta bi se desilo i kakve bi reakcije u javnosti usledile da je neko od predstavnika vlasti izgovorio ono što je izrekao Trifunović? Ni manje ni više od toga.

Tolika količina psovki nije izgovorena ni na jednom mitingu neke političke stranke od 1990. godine do danas. A pritom na to niko niti reaguje, niti se osvrće. Bilo bi previše i da je neko u pijanom stanju, u kafani tako psovao, a ne na javnom političkom skupu.

Ovako Rasim Ljajić, potpredsednik vlade, za "Novosti" komentariše skandalozan nastup lidera PSG na subotnjem mitingu opozicije, na kojem je, između, ostalog optužio predsednika Aleksandra Vučića da hoće u Srbiju da naseli Mađare i Sirijce.

PROČITAJTE JOŠ - Vulin: Opasan poziv Trifunovića na međunacionalnu mržnju

- Možda još gore od psovki su upravo te šovinističke i rasističke poruke o navodnom naseljavanju Arapa, Sirijaca i Mađara, koje su se do sada mogle čuti jedino na skupovima najektstremnije političke desnice u pojedinim evropskim zemljama tokom trajanja migrantske krize. I opet ni reči osude a kamoli da se od takvih reči ogradio neko od organizatora skupa u subotu. Ako je to alternativa sadašnjoj vlasti, onda se Srbiji ne piše dobro - zaključio je Ljajić.