Srpska lista saopštila je da je u sredu oko 10 sati u centru Prištine napadnut istaknuti član Srpske liste Milan Kostić.

Kako se navodi u saopštenju ove liste Kostića, koji je ispred Srpske liste imenovan za poverenika u Prilužju, selu u opštini Obilić, bez ikakvog povoda, u restoranu u Prištini napao je Slobodan Petrović predsednik Samostalne liberalne stranke, koji je uz pogrdne reči Kostića pogodio u glavu mobilnim telefonom i naneo mu povrede.

- Na zaprepašćenje svih prisutnih, Slobodan Petrović je nakon toga seo i naručio piće - navodi se u saopštenju Srpske liste i pojašnjava da je na poziv povređenog gospodina Kostića, na lice mesta ubrzo je stigla policija koja je Petrovića privela, a od Kostića su zahtevali da im da izjavu o celom događaju kao i da je prilikom privođenja Slobodana Petrovića, visoki funkcioner njegove stranke Boban Stanković u prisustvu policije na račun Kostića izrekao više ozbiljnih pretnji.

Pročitajte još - Srpska lista traži da se tabla „Republike Kosovo“ ukloni


- Ovaj sramni napad na gospodina Milana Kostića, koga Srbi na Kosovu i Metohiji znaju kao porodičnog čoveka koji je u političke vode ušao na zahtev svoju sunarodnika i koji je dao značajan doprinos opstanku srpskog naroda, pokazuje osionost Slobodana Petrovića i njegovih pajtaša, koji su nakon ulaska u tzv. vladu Ramuša Haradinaja i dobijenog mesta ministra umislili da mogu fizički da napadaju i vređaju svoje sunarodnike samo zato što su njihovi politički protivnici. Nakon 1999. godine ovo je prvi put da u Prištini Srbin bude žrtva napada od strane drugog Srbina - ocenjuju iz Srpske liste koja zahteva da policija i tužilaštvo preduzmu sve neophodne radnje kako bi se Slobodan Petrović i Boban Stanković procesuirali i kaznili jer je ovakvo ponašanje apsolutno neprihvatljivo.

Milan Kostić, Foto: D. Z.


POZIVNICA ZA MEDIJE NA ALBANSKOM

Posle incidenta koji je kako se navodi u saopštenju Srpske liste presedan, jer se prvi put dešava da u Prištini gradu u kojem je živelo 40.000 Srba, a u kojem ih je sada svega tridesetak, Srbin napadne Srbina, elektronski mediji na KiM preneli su da je Samostalna liberalna stranka Slobodana Petrovića sazvala konferenciu za novinare ali da je pozivnica upućena samo na albanskom jeziku.PETROVIĆ TVRDI DA JE FIZIČKI PAPADNUT

Reagujući na optužbe Srpske liste da je danas oko deset sati u Prištini napao člana ove liste Milana Kostića, poverenika za Prilužje, Slobodan Petrović predsednik Samostalne liberalne stranke tvrdi da je njega fizički napao Milan Kostić, savetnik bivšeg ministra poljoprivrede u kosovskoj vladi Nenada Rikala. Naime, kako su preneli prištinski elektronski mediji, Petrović je na konferenciji za novinare u kosovskoj Skupštini rekao da je do incidenta došlo kada je otišao da popije kafu u jednom od restorana.

-Tu je bio i Milan Kostić, koji je poznat celoj srpskoj zajednici po lošem, jer ista osoba neprekidno pokušava da diskredituje mene i moju stranku na svaki način, pisanjem lažnih tekstova. To nije bilo dovoljno, već je fizički pretio ljudima na nedavnim parlamentarnim izborima - naveo je Petrović prema čijim rečima je Kostić svakodnevno u Gračanici pretio onima koji su povezani sa SLS-om. Međutim, uoči konfrencije za novinare koju je održao Petrović, reagovala je Srpska lista koja je u saopštenju za javnost navela da je Slobodan Petrović zapravo gađao telefonom Kostića, koji je incidet prijavio polciiji. Ova lista je konstatovala da je to prvi zabeleženi slučaj poslednjih dvasetak godina da u Prištini Srbin napadne Srbina.