KLOKOT - U Opštini Klokot, u noći između nedelje i ponedeljka na novoizgrađenoj zgradi opštine osvanula je tabla sa oznakama tzv. Republike Kosovo, što je izazvalo uznemirenje Srba iz tog dela Kosovskog Pomoravlja. Kako je saopštila Srpska lista, ispisivanje simbola nepriznate države izvedeno je sa nesumnjivom namerom da se tako Srbi dodatno zastraše i napuste Kosovo i Metohiju.


Pročitajte još:
Srpska lista: Zveckanje oružjem pretnja stabilnosti


- Pojačava se pritisak na srpski narod i njegove legalne i legitimne predstavnike na svaki način - zveckanjem oružjem, učestalim krađama, montiranim optužnica, a sada i ovakvim provokacijama.


Pročitajte još: HARADINAJ KIVAN: Registracija Trepče ne može bez Beograda


Ni gradonačelnik, niti odbornici Srpske liste koji čine većinu u opštini Klokot nisu upoznati ko je to učinio i podmetnuo ovu tablu kao kukavičje jaje u srpskoj opštini Klokot - navodi se u saopštenju Srpske liste i podseća da je ova zgrada izgrađena sredstvima Evropske unije, koja je zvanično statusno neutralna u odnosima Beograda i Prištine, od koje, kako navode iz liste, očekuju da naredi onima koji su tablu sa statusnim simbolima postavili da je i uklone.