Poslanik Alijanse za budućnost Kosova, manje članice vladajuhe koalicije i brat kosovskog premijera, Daut Hardinaj, izjavio je da opozicioni Demokratski savez Kosova ima svog predstavnika u dijalogu i to je kaže Hašim Tači.

Najuticajnija opoziciona DSK, zajedno sa Pokretom Samoopredeljenje, se već duže vreme zalaže za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, te da bi dijalog sa Beogadom trebalo da nastavi nova vlast, Daut Haradinaj kaže da bi i, kada bi ti izbori bili održani, neka buduća nova opozicija takođe tražla vanredne izbore.

PROČITAJTE JOŠ: ALBANSKI MEDIJI: Takse bi mogle biti ukinute u narednih nekoliko dana

"DSK bi trebalo da ostane u opoziciji, jer je bio na vlasti sa DPK u prošlom sazivu. Uostalom, ona ima svog predstavnika u dijalogu. To je predsednik Hashim Tači, izabran glasovima DSK nakon dogovora koji je Isa Mustafa postigao s Tačijem kako bi podelili pozicije, da jedan bude premjer, a drugi predsednik", izjavio je Daut Haradnaj.

PROČITAJTE JOŠ: DAČIĆ O INCIDENTU NA DIJALOGU: Umalo da izbije tuča na sastanku sa Albancima u Briselu

Prema njegovim rečima, Tači je tada izabran za predsednika sa 80 poslanickih glasova.

Stoga, smatra Daut Haradinaj, vanredne izbore ima razloge da traži Pokret Samoopredeljenje, ali ne i Mustafin DSK, prenela je prištinska GazetaExpres onlajn.

Inače,DSK i Samoopredeljenje bojkostuju rad prištinskog tima za dijalog