Kosovska Mitrovica – Rušenjem Kadrija Veseljija, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja uz pomoć kutija sa keksom „Plazma“, studenti Prištinskog univerziteta uspeli su danas da ovaj srpski proizvod, na koji je između ostalog Priština pre dvedesetak dana uvela taksu od 100 odsto, prebace preko administrativnog prelaza Jarinje.

To je u najkraćem, srž video igrice, koju su predstavili kao vid protesta protiv nameta kosovskih vlasti usmerenih direktno protiv Srba na Kosovu i Metohiji.

Jedan od autora igrice koju su osmislili studenti Prištinskog univerziteta i njihove kolege iz Republike Srpske Filip Fićović izjavio je za „Novosti“ da je ovo još jedan vid mirnih i dostojanstenih protesta kojim žele da ukažu na štetnost odluka koje donosi Priština.

Pročitajte još - POŠTUJTE OSNOVNA LjUDSKA PRAVA: Protest studenata Prištinskog univerziteta (FOTO+VIDEO)

- Mi smo se sa našom braćom iz Republike Srpske zajedno borili i protiv ulaska Kosova u Unesko i tada smo pokazali da je budućnost Srbije u IT sektoru. Tako smo i ovog puta došli na ideju da, video igricom u kojoj igrač, kutijama „plazme“ gađa one koji su uspostavili besmislene namete, ukažemo na to da su odluke Prištine usmereni direktno protiv srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji – rekao je Fićović.

Za sve one koji pobede prepreke u vidu Veseljija, Tačija i Haradinaja stiže čestitka „Bravo, uspeo si da prebaciš Plazmu preko Jarinja“ dok za one koji u tome ne uspeju stoji obaveštenje „teroristi pobedili Plazmu, bacaj bolje“.

Student prorektor Prištinskog univerziteta Nemanja Biševac rekao je okupljenima u studentskom klubu u Domu broj 6 da igrica predstavlja sve ono sa čime se studenti danas suočavaju na KiM.

- Sa nama je danas glavni lik igrice kome je najstrožije zabranjen ulazak na KiM - Plazma. Još jednom želimo najljubaznije da zamolimo prištinske vlasti da povuku nerazumne takse, jer smo direktno mi, studenti, zajedno sa svim građanima KiM ugroženi i da im poručimo da ćemo nastaviti našu mirnu i demorkatsku borbu dok se takse ne ukinu - rekao je Biševac.

Video igrica je dostupna na Plej prodavnici i potpuno je besplatna za sve one koji žele da je instaliraju. Aplikaciju možete da preuzmete OVDE.

Filip Fićović
Filip Fićović

Protesti Srba protiv nerazumnih odluka Prištine nastaviće se i u sredu, a kako je planirano, masovni skup će se u 12 sati održati ispred sedišta Evropske unije i Euleksa u severnoj Kosovskoj Mitrovici.