ODNOSI Srbije i Bugarske su dobri i idu uzlaznom putanjom, a intenzivan politički dijalog na svim nivoima vlasti pokazuje da su obe zemlje jednako odlučne da razviju saradnju na svim poljima - to je danas poručila predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, koja se nalazi u zvaničnoj poseti Bugarskoj.

Njen domaćin Rumen Radev, šef bugarske države, ukazao je da je susret sa predsednikom Srbije uneo novi duh u odnose dveju država, kao i da su Srbija i Bugarska krenule putem istorijskog pomirenja i razumevanja. On je naglasio da su odnosi dveju zemalja, saradnja na političkom i ekonomskom planu, kao i po pitanju nacionalnih manjina dobar primer kako treba da se razvijaju odnosi u regionu.


PROČITAJTE JOŠ:
Francuski senator: Želimo Srbiju što pre da vidimo u EU

On je podsetio da je u poslednje dve godine bilo 17 sastanaka na različitim nivoima vlasti, dva predsednika, vlada i parlamenata, što je donelo rezultate, koji se ogledaju kroz povećanje robne razmene, koja je dostigla milijardu dolara.

Prema njegovim rečima, period bugarskog predsedavanja Savetom EU doneo je jasnu evropsku perspektivu i Srbiji, ukazujući da put ka EU zahteva napore i države i društva u celini.