GORAN Relić Trta (50) iz Zemuna ubijen je na periferiji Johanesburga, u svojoj auto-mehaničarskoj radnji, kada se suprotstavio lokalnim kriminalcima, jer nisu hteli da plate popravku automobila - nezvanično saznaju "Novosti". Relić se sukobio sa nekoliko pripadnika lokalne bande, koji su na silu hteli da uzmu vozilo, i tada je došlo do pucnjave u kojoj je Zemunac ubijen.


PROČITAJTE JOŠ -Zemunac poznat po brutalnom ubistvu vlasnika menjačnice ima debeo dosije: Ovo je Goran Relić Trta koji je likvidiran u Južnoafričkoj Republici


Ovo su najnovije informacije o ubistvu Relića, za kojim je srpska policija tragala više od deset godina zbog sumnje da je 2009. u Zemunu učestvovao u premlaćivanju Zvonka Pilčevića (37), vlasnika menjačnice "Zvonce", koji je na ulici izdahnuo od zadobijenih batina.

Policija je za ovu smrt okrivila njega i Nikolu Bulatovića Pidžu, a obojici se trag gubio skoro deceniju. Prošle godine u Kolašinu je lociran i uhapšen Bulatović, a sada je stigla crna vest o drugom osumnjičenom.

Relić se desetak godina skrivao na jugu Afrike. U Srbiji su mu ostali supruga i dvoje dece, od koje se on, u međuvremenu, razveo. Njegovi prijatelji iz JAR obavestili su Relićeve roditelje o tragediji u Johanesburgu. U ovom trenutku je neizvesno kada će njegovo telo biti dopremljeno u Srbiju.

- Veliki je problem što Relić nije imao nijedan važeći dokument - navodi izvor "Novosti". - Sada je pokrenut postupak utvrđivanja identiteta, a to će verovatno potrajati, jer sva papirologija ide preko nacionalnog biroa Interpola. Porodica je u kontaktu sa nadležnim organima Srbije, kako bi se ispoštovala i što pre obavila neophodna procedura u takvim situacijama.

Goran Relić

Kako nezvanično saznajemo, prijatelji i rodbina prikupili su oko 10.000 dolara koji su neophodni za papire, ali i transport tela do Beograda.

Relić je, navodno, koristio falsifikovana do­­kumenta, a, prema nezvaničnim saznanjima, on se u JAR i oženio. Za njim je bila raspisana crvena Interpolova poternica. On je, inače, bio dobro poznat beogradskoj policiji i pre nego što je osumnjičen za najteži zločin. Nekoliko puta je hapšen i privođen.


ŽIVEO SKROMNO

PREMA informacijama do kojih smo došli, Relić je u državi na jugu Afrike živeo skromno i izdržavao se od popravke automobila. Nedavno je otvorio i skromnu auto-mehaničarsku radnju. Radio je sve popravke, ali je ponekad imao i problema sa mušterijama koje nisu htele da plate. To se dogodilo i sada, ali su naoružani banditi, umesto novca, izvukli pištolj.