OČEKUJEMO rezultate obdukcije, ali mi i dalje ne znamo detalje njegove smrti... Nismo sigurni da li su kolege pravovremeno reagovale i pozvale Hitnu pomoć. Kako nam je rečeno, lekari su pokušavali sat vremena da ga reanimiraju. Ljubiša je na radnom mestu pekača u Ciglani u Maloj Plani proveo 33 godine. Često se žalio na nehumane uslove rada, pa je neretko dolazio kući sa opekotinama, povredama ruku i nogu.

Ovako, za "Novosti", priča porodica Ljubiše Belića iz Prokuplja, koji je u četvrak ujutru nastradao u Ciglani u Maloj Plani. Prema prvim rezultatima istrage, dok je pokušavao da sagleda unutrašnji kvar, na glavu su mu pala vrata od mašine za pečenje cigle. Nesrećni čovek je u petak sahranjen u prisustvu rodbine, prijatelja i kolega, ali članovi porodice i dalje čekaju mnoge odgovore.

- Zar mora neko da nastrada, pa da se sete radnika - drhtavim glasom priča Ljubišin otac Dobrica.

- Našeg Ljubiše kao da nije ni bilo, jer niko od nadležnih nije našao za shodno da nam odmah javi za tragediju. Pozvali su nas tek posle gotovo pet sati, a potom su došla četvorica kolega. Oni su se snebivali, a onda nam posle dužeg vremena kazali da su povrede bile smrtonosne.

Supruga nastradalog, Ljiljana, revoltirano ističe da je njen suprug bio hranilac porodice:

- Moja dvadesetčetvorogodišnja ćerka i ja smo sve nade polagale u njega.Pročitajte još: DANA ODMORA NIJE IMAO, STALNO SE POVREĐIVAO: Očaj u porodici radnika kom su vrata peći zdrobila glavu (VIDEO)


U Maloj Plani ne žele da govore o nesreći. Jedan od rukovodilaca koji nije želeo ni da se predstavi najpre nas je pitao kako smo ušli u fabriku, dok je na zahtev da vidimo mesto nesreće, kazao da on nije nadležan. Direktor sa kojim smo kontaktirali rekao nam je da on već dve godine ne obavlja tu funkciju. Ipak, prema podacima o fabrici upravo je on naveden kao rukovodeća osoba.

Inače, ovo nije prva nesreća u pomenutoj fabrici. Početkom godine, Branislava M. iz Kuršumlije u Ciglani je priklještio vagon za transport cigle.
Pročitajte još: TRAGEDIJA KOD PROKUPLjA: Vrata peći ubila radnikaPLATA BILA 40.000 DINARA

NEKO od nadležnih iz Ciglane zvao je u četvrtak uveče da nam izjavi saučešće, uz pitanje može li da prisustvuje sahrani - kažu nam iz porodice Belić. - Odgovorili smo da je njihovo prisustvo nepoželjno.

Inače, kako saznajemo, pokojni Ljubiša radio je za platu od oko 40.000 dinara.