IVAN Čolović (27) i Žarko Nikolić (27) iz Niša osuđeni su na po četiri godine zatvora, jer su 11. februara prošle godine u "Kubo klubu" u Nišu, gde su radili kao obezbeđenje, Bratislavu Milojeviću (38), iz Niša, naneli teške telesne povrede od kojih je umro šest dana kasnije u Kliničkom centru.

Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice za nanošenje teške telesne povrede sa smrtnom posledicom, koji su obojica sklopila sa Višim javnim tužilaštvom.

Optuženi su tokom suđenja negirali krivicu tvrdeći da je Bratislav pao u stampedu ljudi koji su se tukli i da ne znaju ko mu je naneo povrede od kojih je preminuo. Bratislavljeva majka Ljiljana Miljković je nezadovoljna presudom, u suzama je napustila sudnicu jer smatra da je kazna koja je izrečena Čoloviću i Nikoliću nedopustiva.


PROČITAJTE JOŠ: SUĐENjE ZA SMRT NIŠLIJE: Nismo krivi, pao je u stampedu ...

Podsetimo, Milojević je kritične večeri bio sa drugovima u gradu, nakon čega su otišli u "Kubo klub", gde je došlo do sukoba sa obezbeđenjem poznate niške diskoteke. Prema navodima optužnice, Bratislava je prvo udario Čolović, otvorenom šakom "između ramena i obraza" nakon čega se zateturao i posrnuo ka okrivljenom Nikoliću. On ga je potom gurnuo rukom, zbog čega je pao na pod. Zatim su mu, prema navodima optužnice, okrivljeni istovremeno zajedno zadali više odvojenih udaraca nepoznatim tupim mehaničkim oruđem u predelu glave, usled kojih je 17. februara u 6.15 i preminuo na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.