НЕ могу да кажем да сам крив за нешто што нисам урадио - рекао је Иван Чоловић (26) у петак пред Вишим судом у Нишу. Он и Жарко Николић (26) оптужени су да су 11. фебруара 2018. године око четири часа, у холу ноћног клуба "Кубо клуб", Братиславу Милојевићу (38) из Ниша нанели тешке телесне повреде од којих је умро шест дана касније у Клиничком центру у овом граду. Обојица су се изјаснили да нису криви.

Чоловићу и Николићу, иначе радницима обезбеђења овог клуба, на терет се ставља извршење кривичног дела наношења тешке телесне повреде за које се, у случају када је наступио смртни исход, може изрећи затворска казна од две до 12 година затвора. Чоловић је објаснио да му је кобне вечери пришла конобарица с речима да "човек спава за столом и да га изведе напоље".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Братислав изгубио битку за живот

- Извео сам га у хол, ту су били Жарко и Марко и питали шта је било, а ја сам их замолио да ми помогну да га изнесемо и вратио се унутра да запалим цигару - испричао је Чоловић. - Онда ме је неко окрзнуо по левој руци. Био је то Братислав, кога сам тада први пут видео. Претио ми је: "Хоћеш да те избодем?". Онда је Жарко рекао да пустим унутра човека ког смо извели, јер га познаје и тада креће маса људи, која се туче око нас. Када сам се окренуо, видео сам Братислава да лежи и да се ногама брани, али нисам видео од кога. Извукао сам га мало из гужве, али због болова у кичми нисам могао много. Наишао је тада његов друг и рекао да зовемо Хитну помоћ...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УБИСТВО И РАЊАВАЊЕ У НИШУ: Крвава ноћ пред "Бољим животом"

Оптужени Николић рекао је да не сматра да је крив, тврдећи да није задао ниједан ударац Братиславу.

- Пао је у стампеду тих људи који су се тукли - изјавио је Николић, додајући да се Братислав после извесног времена освестио, да је сео на столицу и био комуникативан.

Жртва Братислав Милојевић


Браниоци оптужених затражили су од суда да се Николићу и Чоловићу укине притвор у ком су већ девет месеци, сматрајући да нема разлога за тим, већ да им се одреде блаже мере попут кућног притвора, што је судија одбио. Они су истакли и незадовољство радом тужилаштва на овом случају сматрајући да нису доказали наводе из оптужбе.

- Докази ништа нису потврдили, да је наношење повреда довело до смрти, нити ко их је нанео - истакла је одбрана оптужених.

Подсетимо, Милојевић је кобне вечери био са друговима у граду након чега су отишли у "Кубо клуб", где је око 3 ујутро дошло до сукоба са обезбеђењем познате нишке дискотеке.

Суђење се наставља 5. децембра.


ЛЕЖАО У КРВИ

НИСМО видели ко је ударио Бату, само сам га спазио како лежи на поду у локви крви. Пришао сам да му помогнем, подигао сам га на столицу, међутим, он је био у несвести. Од шока сам једва био у стању да позовем Хитну помоћ. На путу до болнице кратко је нешто проговорио, а онда је опет изгубио свест и више се није пробудио - прича нам Александар М., друг покојног Братислава.