KRUŠEVAC - ISTRAŽNI organi pokušavaju da utvrde uzrok smrti desetara Ivana Milenkovića (38), čije je telo nađeno u sredu rano ujutro u reci Bistrici kod Kruševca, a obdukcija je, kako saznajemo, završena već istog dana. Preliminarnih izveštaja, međutim, nema i očekuje se da pisani nalaz i mišljenje bude dostavljeno tužilaštvu. Uviđaj su obavili predstavnici Vojne policije, MUP i Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, a slučaj ispituje i posebna komisija koju je formirao komandant Kopnene vojske.

Pročitajte još: Vojnik pronađen mrtav u reci Bistrici; Meštani u šoku: Ovo je i za nas tragedija

- Na telu ima povreda, koje se sada detaljno analizaraju u smislu da li su nastale aktivnim delovanjem ili od pada - iznosi nezvanično izvor "Novosti", dodajući da za sada nema indicija da je reč o sumnjivim okolnostima koje su dovele do smrtnog ishoda.
- Neposrednih svedoka nema, tako da bi obdukcija trebalo da razjasni mnoge stvari: uključujući i to da li je desetar završio u dubokom kanalu zbog nekog zdravstenog problema, da li je utapanje ili nešto treće uzrok smrti.

Pročitajte još: SMRT DESETARA: Izašao iz logora, pa ga pronašli mrtvog

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je pripadnik 246. bataljona ABHO tokom noći napustio logor, a kako smo se uverili na licu mesta, šatori su bili nedaleko od obala Bistrice,a blizu Osnovne škole "Strahinja Popović" i Crkve Svetog proroka Ilije. Od vrlo poštovanog pripadnika Vojske Srbije supruga i oca dvoje dece, sa vojničkom karijerom od 16 godina, u četvrtak se na groblju u Malom Golovodu oprostilo više od 500 ljudi.

- Razmišljao se da li da ide na taj marš, ćerkica koja nema ni dve godine nešto se bila razbolela - kaže nam nezvanično poznanik porodice. - Veoma je teško svima. Sa suprugom Tamarom je dugo u zajednici, imaju i sinčića,drugi razred. Njoj su vest veoma pažljivo saopštili u Prvoj tehničkoj školi gde radi. Niko ne može da veruje šta ih je snašlo.

Ivan Milenković je 38 godina napunio 10. marta. Živeo je sa suprugom Tamarom i decom i sestrom Ivanom, čije je venčanje bilo zakazano za jesen. Ivanov otac, Ljubiša, ostao je udovac pre tri godine.