GRAĐEVINSKI radnik Sali Bećiri (53), pao je u petak ujutru oko 8 sati i 30 minuta sa objekta čija je izgradnja u toku u centru severne Kosovske Mitrovice. Tom prilikom teško je povredio i Veselu Harambašić (20) koja je tuda prolazila. On je lakše povređen, ali devojka je zadobila prelom lobanje.

Pročitajte još - UŽAS U NOVOM SADU: Inženjer poginuo na gradilištu


Kako saznaju "Novosti", Bećiri je na visini od petnaestak metara stajao na improvizovanoj drvenoj platformi i skidao oplatu sa zida. Međutim, ona je popustila i zajedno su pali na pločnik ispred jedne prodavnice. U tom trenutku, putem koji vodi ka ulazu u stambenu zgradu i trgovinski objekat prolazila je Vesela. Veruje se da je deo platforme udario nesrećnu devojku u glavu pri čemu je ostala bez svesti.

S obzirom na to da se gradilište nalazi u neposredoj blizini šetališne zone, prolaznici u blizini su odmah pritekli u pomoć. Povređeni su vrlo brzo kolima Hitne pomoći prevezeni u mitrovačku bolnicu.

- Povređeni pacijenti su u svesnom stanju dovezeni na prijemno hirurško odeljenje, odakle je, nakon ukazane pomoći i dijagnostike, građevinski radnik prebačen na Odeljenje hirurgije. Radi se o lakšim telesnim povredama, njegovo stanje se prati i nije životno ugrožen. Kod devojke su dijagnostikovane teške telesne povrede neurotraume. tj prelom lobanje i ona je prevezena na dalje lečenje u Kragujevac - rekla je za "Novosti" upravnica bolnice u severnoj Kosovskoj Mitrovici doktorka Danica Radomirović.


STABILNO

POVREĐENA devojka se nalazi na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu, a prema rečima dr Predraga Sazdanovića, direktora ove ustanove, ona je intubirana i smeštena na odeljenje intenzivne nege.

- Njeno zdravstveno stanje je zasad stabilno, ali ima ozbiljne povrede. U toku su dalji dijagnostički pregledi - kazao je dr Sazdanović.