PRIPADNICI MUP Srbije su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima u više odvojenih akcija uhapsili 12 osoba, a protiv još četiri podnete su prijave u redovnom postupku zbog krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

U Užicu je uhapšen Ž. T. (40) zbog prevare tridesetšestogodišnje žene, koju je, kako se sumnja, posle smrti njenog oca doveo u zabludu.

- Tvrdio je da će sa nje i njene majke skinuti crnu magiju, zbog koje je, navodno, preminuo njen roditelj - piše u saopštenju MUP-a. - Na ovaj način je od 2015. do 2018. od oštećene uzeo ukupno 9.479.200 dinara. Policija je Ž. T. uhapsila nakon preuzimanja paketa od oštećene, u kojem se nalazio unapred obeležen novac u iznosu od 4.422 evra, kao i neki njeni predmeti. Pretresom stana i drugih prostorija pronađeno je još 56 paketa koje mu je oštećena predavala za skidanje crne magije.Pročitajte još - Prodavali drogu, krili oružje

Takođe, u ruke užičke policije “pali” su R. R. (50) i S. M. (24) koji se terete za krađu. Oni su u toku noći ušli na neobezbeđeno gradilište i zgradu u izgradnji na Zlatiboru, a zatim iz hodnika i dva apartmana ukrali razne vrste alata, inventar za adaptiranje apartmana i opremu za građevinarstvo.

U Zrenjaninu su uhapšeni R. M. (35) i U. D. (28) zbog prevare. Sumnja se da je U. D. u avgustu od oštećenog uzeo 2.000 evra za kupovinu mobilnih telefona u inostranstvu koje mu nije predao. R. M. se tereti da je u septembru, od istog oštećenog uzeo 10.000 evra za kupovinu dva automobila. Kupio je “tojotu” i “golf” danskih registarskih oznaka, koje oštećeni nije preuzeo jer nema položen vozački ispit. Nakon toga po usmenom dogovoru oštećeni je “tojotu” privremeno dao na čuvanje R. M., a “golf” na čuvanje i prodaju R. M. Policija sumnja da je U. D. od oštećenog uzeo još 5.000 evra zbog navodnog carinjenja vozila i registracije, a zatim je “golf” prodao nepoznatim osobama u Beogradu, o čemu je obavestio oštećenog, ali mu nije dao i pare.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, policija u Jagodini podnela je krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv 40-godišnjeg muškarca koji se sumnjiči da je od avgusta do oktobra prevario 12 ljudi, dovodeći ih u zabludu da će im obezbediti vizu i radne papire, kao posao u Švedskoj, za novčanu naknadu od po 600 evra. Oštećeni su na tekući račun ovog osumnjičenog uplatili ukupno 651.800 dinara.

U Šapcu je policija podnela krivičnu prijavu protiv dvojice muškaraca od 36, odnosno 42 godine, zbog sumnje da su počinili deset teških krađa. Veruje se da su početkom decembra provaljivali u vikendice u naselju na Savi i iz njih krali tehniku, plinske boce, alat, pribor za pecanje...


ČISTIO, PA UKRAO

PO nalogu Prvog javnog tužilaštva u Beogradu podneta je prijava protiv 44-godišnjeg muškarca zbog teške krađe. On je, navodno, 7. decembra, kao radnik jedne firme, ušao u zgradu i dok je čistio ispred stana na trećem spratu, ispod otirača pronašao ključ. Otključao je vrata, ušao u stan i iz komode u spavaćoj sobi ukrao novac i vredne satove.