POLICIJA je zaplenila skoro devet kilograma narkotika, devet pušaka, dva automata i osam pištolja u nekoliko akcija sprovedenih na teritoriji Srbije. Uhapšeno je ukupno 13 osoba, dok je protiv njih 20 podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Pronađeno je i oduzeto 6,7 kilograma marihuane, 1,9 kilograma amfetamina, kokain, heroin i ekstazi. Pored dugih i kratkih cevi, policija je zaplenila i 425 metaka.

Pripadnici SBPOK stavili su lisice Beograđaninu L. D. (21), kod koga je pronađen i zaplenjen pištolj sa okvirom i devet metaka, kofer za oružje sa niklovanim pištoljem oblepljen izolir-trakom, fantomka... Kod njega je zaplenjeno oko 70 grama marihuane i 30 grama spida.


Pročitajte još:Inspektor pao jer je pomagao nasilniku?

Operativci beogradske policije priveli su M. P. (52) i A. J. (34), kod kojih je u automobilu pronađen amfetamin, a u njihovim stanovima manja količina heroina i marihuane, a iza rešetaka je i Subotičanin M. B. (25), kod koga su pronađeni kokain i marihuana.

Zaječarac A. I. (40) našao se iza rešetaka zbog sumnje da trguje oružjem i drogom. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi pronašla i oduzela automatsku pušku, lovački karabin, optiku, 11 komada lovačke municije, pištolj, 51 metak i manju količinu marihuane.

Operativci PU Kikinda priveli su I. S. (46) kod koga su na tavanu pronašli automatsku pušku sa okvirom i optičkim nišanom. U Prijepolju je uhapšen S. S. (26) u čijoj je kući pronađen pištolj, okvir sa četiri metka, okvir bez municije, nož od automatske puške i jedan "bokser".