VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu (na slici) podiglo je optužnicu protiv dvojice migranata, Libijca Emina Belhaja (23) i Alžirca Ibrahima Amara (19) zbog teškog ubistva Kada Si Tajeba, takođe migranta, 1. oktobra prošle godine u napuštenom vagonu u blizini beogradske Železničke stanice u Savskoj ulici. Za ovo delo zaprećena je kazna od od 30 do 40 godina zatvora.

Prema navodima optužnice, Belhaj i Amar su oko šest sati ujutro upali u kupe i od Tajeba tražili da im preda sve što ima. Kad je ovaj to odbio, počeli su da ga udaraju pesnicama po licu i telu, šutiraju po glavi, stezali su ga omčom oko vrata, dok je oštećeni sve vreme pokušavao da se odbrani. Zatim su, kako tvrdi tužilaštvo, nožem i makazama počeli da ga ubadaju u stomak, grudi, po nogama, nanevši mu veliki broj ubodnih rana. Uprkos tome, Tajeb je uspeo u jednom momentu da pobegne i dotrči do obližnje taksi stanice, odakle su ga prevezli u KCS. Međutim, dve nedelje kasnije je preminuo.


PROČITAJTE JOŠ:
DRUGA VERZIJA PREBIJANjA U ČAČKU: Tukla sam poštara jer mi je izbo majku

Tragičnom događaju, kako se tvrdi, prethodio je niz napada ove dvojice, koji su od drugih ljudi smeštenih u vagonima, uz pretnju nožem i makazama, otimali novac i mobilne telefone. Tako su, kako piše u optužnici, prvo napali jednog maloletnika, koga je Belhaj ubo tri puta u butinu i zapretio mu da će ga ispeći žarom cigarete, da bi mu zatim uzeli mobilni telefon. Na meti im se zatim našao još jedan maloletnik, od koga su oteli novčanik.