МОЈА мајка Јованка Митровић (42) питала је поштара зашто јој још не стиже писмо од Центра за социјални рад, а он је почео да јој псује мајку циганску и ударио јој је шамар. Питала га је и зашто се тако понаша према њој, а он је узвикнуо: "Шта мене боли к..., ви сте Цигани!". Потом је извукао нож и убо је мајку у стомак. Све се то догодило испред наше породичне куће, наочиглед мале деце и нас неколико жена...

Прочитајте још: Чачанског поштара претукло 30 људи

Ово је у среду за "Новости" испричала Александра Митровић (22), чиме је првобитну верзију приче чачанског поштара Марка Милосављевића (25), да га је брутално претукло тридесетак Рома у насељу Љубић поље, довела у сумњу, и изазвала обрт у целом инциденту.

Милосављевић је полицији казао да га је у понедељак, док је носио пошту, напало тридесетак становника ромског насеља Љубић поље, због чега је завршио на одељењу хирургије чачанске болнице, и то са бројним модрицама и повредама на глави, због чега је ушивен са 15 копчи. О нападу на Јованку јавност није ни знала, нити је полиција о овом догађају известила јавност.

Прочитајте још: Осуђен због малолетничке порнографије, правдао се да му треба за истраживање

- Када ми је убо мајку, морала сам да реагујем. Деца су вриштала видевши крв. Узела сам грану и њоме га ударила. То је тачно, али ништа више од тога. Он је замахивао ножем на мене и на једног комшију. Када сам рекла да је позвана полиција, он је почео да бежи, пао је, и главом ударио у гвоздени стуб. Нико га више није ни пипнуо. Нико од мушкараца није био ту у време инцидента - казала нам је Александра, наводећи да су невоље почеле откако је нови поштар почео да ради у њиховом рејону. - Стално нас је вређео, провоцирао, псовао... Сви у крају имају проблем са њим. Не знам који је његов проблем, али у понедељак ми је изгледао као да је био под дејством алкохола или нечег другог...

Марко Милосављевић има 15 копчи на глави

Она прича и да се по доласку полиције он понашао чудно, смејао се и даље их провоцирао.

- Када су га полицајци упитали шта је учинио, он је казао да је убио циганску жену, и почео је да се смеје. Потом су и њега и мајку одвезли санитетом до болнице - сведочила нам је Александра. - Деца су ми претрпела велики страх... Ми ћемо ангажовати адвоката и тужити га...

Како сазнајемо, и Марко и Јованка се и даље налазе на одељењу хирургије чачанске болнице, и нису животно угрожени. Поштаров отац, кога смо успели да чујемо телефоном, казао нам је да се за све информације обратимо њиховом адвокату, те да Марка не би требало узнемиравати, јер се и даље налази у болници.

- Могу само да кажем да је он изубијан по целом телу, а та жена прича да је он пао и расекао главу... Страшно. Сви поштари који су радили у том рејону имали су проблеме. Ја сам управника упозорио да су они суочени са правим гетом, као и да је Марко дуже време примао претње од њих - казао нам је укратко Марков отац Милован, који је такође радник Поште.

Место где се догодио инцидент у насељу Љубић поље

ОКРИВЉЕНИ ИЛИ ОШТЕЋЕНИ

ЧУВЕНИ адвокат Иван Ћаловић, кога је ангажовала породица поштара Марка Милосављевића, казао нам је да се он неће још званично обраћати јавности, те да ће то учинити онда када буде познат статус његовог клијента, односно када буде знао да ли је он окривљени или оштећени. Сазнали смо да поштар још није саслушаван пред полицијским истражним органима.