UDARCI sekirom u predelu slepoočnice uzrok su smrti Slobodana Jovanovića (65), iz prigradskog naselja Majur kod Šapca, što je utvrđeno obdukcijom tela, saznaju "Novosti". Kobne povrede od kojih je preminuo u Urgentnom centru šabačke Opšte bolnice nanela mu je, kako se sumnja, nevenčana supruga Slavica Milivojević (55), u noći između utorka i srede.

PROČITAJTE JOŠ: Nije otrovala muža zbog nasilja?

Zamenik višeg javnog tužioca u Šapcu Rada Anđelić, koja je obavila uviđaj, potvrdila nam je da će Milivojevićeva biti poslata u Centralni zatvor u Beogradu, kako bi stručnjaci procenili njeno psihičko stanje i stepen uračunljivosti. Međutim, ona ne želi da se izjasni da li su supružnici bili alkoholisani, o čemu se naveliko spekuliše.


PROČITAJTE JOŠ:
Suprugu presudila sekirom dok su gledali televiziju (FOTO)

- Zbog svih okolnosti koje prate ovaj događaj zahtevali smo alko-testove iz krvi i za ženu i za preminulog. Ne možemo, ipak, nagađati na takav način o slučaju dok ne stignu stručne analize - rekla je kratko Rada Anđelić, i odbila da dalje komentariše zločin, jer istraga i veštačenja, kako kaže, tek predstoje.

Naš izvor, koji ne želi da ga pominjemo, ispričao nam je da je Slavica, još dok je trajao uviđaj, policajcima rekla da je te večeri popila samo dva piva. Poverila se i da je često trpela batine i verbalno nasilje, ali se iz nekog razloga na saslušanju u Tužilaštvu ipak branila ćutanjem.

Zločin kakav odavno nije zabeležen u šabačkom kraju dogodio se u kući žrtve u Ulici kralja Milana u Majuru. Pretpostavlja se da su dugogodišnje svađe eskalirale, jer su i žrtva i počinilac bili alkoholisani, a nakon "krvavog pira" Slavica je otišla u spavaću sobu posinka i rekla: "Ja sam ubila Slobodana."

PEVALI, ROŠTILjALI I TUKLI SE

HITNA pomoć brzo je stigla na lice mesta, ali čoveku nije bilo spasa. Među Majurcima se priča da su se nevenčani supružnici toliko često svađali da više niko na to nije ni obraćao pažnju. Policijske patrole dolazile bi po prijavi Slavice, ali bi se ovaj par ubrzo ponovo mirio, pa nastavljao dalje po starom. Pevali su, roštiljali, zajedno pili i tukli se, kažu njihovi susedi.