AUTOBUS pun srpskih putnika sudario se u ponedeljak rano ujutru sa kombijem, nedaleko od Soluna. Niko od putnika nije povređen, dok je vozač zadobio lakše povrede, pa mu je u solunskoj bolnici ukazana pomoć. Kako nam je potvrđeno u Konzulatu Srbije u Grčkoj, putnici su nastavili dalje ka Eviji. Sudar se desio u 1.50 posle ponoći na 490. kilometru puta Solun - Atina, kod mesta Halastra, u smeru ka Atini.

Pročitajte još - MUKE SRPSKIH TURISTA: Umesto na more stigli u policiju

- Za udes smo i saznali preko grčkih medija, jer nije bilo poziva od strane turističke agencije ili samih putnika - kazao nam je Siniša Pavić, generalni konzul u Solunu. - Povređen je vozač, on je hospitalizovan u klinici u Solunu, ali kako su nam rekli lekari, u toku su dodatne pretrage, pa očekuju da izađe tokom dana iz bolnice. Grčka policija je uradila uviđaj i čekamo konačni izveštaj o tome kako je došlo do saobraćajne nesreće.

Prema rečima Aleksandra Seničića, direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija, do sudara je, najverovatnije, došlo kada je kombi, kojim je upravljao Grk, naleteo direktno na njih. Na svu sreću, niko nije teško povređen, pa su organizatori putovanja iznajmili novi autobus, kojim su putnici, posle dva sata, nastavili dalje ka Eviji.

- Svi putnici su dobro i niko se nije žalio, niti je hteo da se vrati kući - kazao je Seničić. - Agencija je odmah angažovala novi autobus i prevezla dalje turiste.

VATROGASCI

Kako saznajemo, uz policiju koja je radila uviđaj, bili su prisutni i vatrogasci, kako bi mogli da razvale zaglavljena vrata od autobusa. Vrata su bila blokirana, pa putnici nisu mogli da izađu.