MOJ sin nije namerno ubio Marka, jer ga je voleo više od sebe! On se samo branio, jer ga je ovaj ponižavao, provocirao, tukao... Čuvši da je njegov višegodišnji dečko kasnije preminuo, moj Goran pokušao je da se ubije, davio je sam sebe kesom koju je navukao na glavu! Žao mi je što je sve ispalo ovako, jer svako živo biće, ma kakvo bilo, ima pravo na život!

PROČITAJTE JOŠ - ZLOČIN U ZEMUNU: Transvestit nasmrt izbo ljubavnika (FOTO)

Ovo je u utorak, za "Novosti", ispričala penzionerka Dragica Radivojević, čiji je sin Goran Abdulov (34), u nedelju uveče, u iznajmljenom stanu u Ševinoj ulici u Zemunu, nasmrt izbo Marka Radovića (24), studenta iz Bosne i Hercegovine.

PROČITAJTE JOŠ - Lidija poriče zločin: Nisam ubila ljubavnika, on je bio izuzetan čovek

Ne krijući suze, Dragica priznaje da je njen sin transvestit i kaže da je godinama patio što je muško.

- Goran se rodio kao sasvim normalno dete - priča naša sagovornica. - Međutim, od malih nogu voleo je da oblači moje haljine, cipele na štiklu, da se šminka, stavlja nakit, parfemiše... Mom suprugu se to nije dopadalo i Goran je takve stvari radio krišom. Ipak, kako je odrastao, bivalo mu je sve teže da se nosi sa željom da bude žensko u telu muškarca. Naročito je bilo problema u pubertetu, kao i među vršnjacima, koji su ga stalno šikanirali, vređali, tukli.

Kada je pre sedam godina preminuo Dragičin suprug, a Goranov otac, on je priznao majci da želi da promeni pol:

- Podržala sam ga u tome, jer nisam više mogla da gledam kako mi dete pati i muči se, samo sa sobom, kao i sa okolinom. Završio je za kuvara, trudio se da nađe posao i sve bi bilo u redu, dok ne bi priznao da je gej ili dok to njegova okolina ne bi primetila. Odmah bi dobijao otkaz i tako ukrug.

Tragovi ubistva na vratima stana u kojem je Marko živeo

Pre oko osam meseci Goran je počeo da prima terapiju, odnosno ženske hormone. Uskoro je trebalo da promeni pol i postane Jovana. Kako priča Dragica, Goran je upoznao Marka znatno pre toga.

- Pre tri godine su se našli preko oglasa. Od prvog momenta Goran je bio očaran Markom. Odmah se u njega zaljubio i to je tako bilo i do kobne večeri. Istina je da je Marko dolazio kod nas, drugovali su, igrali karte, gledali filmove. Jeo je i spavao kod nas u stanu - kaže Dragica.

Onda se, pre godinu dana, situacija iznenada promenila.

- Marko je počeo da pije. Ne znam kako i zašto se okrenuo alkoholu, ali bio je agresivan kad bi popio. Tako je, kod nas u stanu, nekoliko puta vređao mog sina, pa i tukao ga. Ovaj mu je, međutim, sve opraštao, uz opravdanje da ga voli. Govorila sam mu da raskine, a Goran bi mi rekao: "Majko, ako me Marko ostavi, ubiću se!" Zato sam ja presekla i rekla da više ne želim da on dolazi kod nas i neka se njih dvojica viđaju na drugom mestu ako baš ne mogu jedan bez drugog.

Dragica pokazuje sinovljevu periku Foto T. Ćirić

Marko je iznajmio stan u Zemunu i Goran je odlazio tamo.

- Marko je živeo sam u stanu, koji mu je plaćao moj sin. Nosio mu je Goran i hranu iz naše kuće, garderobu, davao pare... Zarađivao je tako što je noću radio u pekari, pekao kiflice, a onda platu davao Marku. Ma, obožavao ga je i sve bi za njega učinio!

Dragica kaže da ne zna šta se tačno dogodilo u stanu, ali da je Marko u poslednje vreme počeo da izbegava njenog sina, što je ovom teško padalo.

- Ipak, Goran se doterao i u nedelju otišao sav srećan kod dečka, da "popričaju" i vide se. Kad se vratio kući, bio je krvav i rekao mi je: "Mama, unakazio sam Marka i iz straha pobegao iz njegovog stana!", a onda je počeo da plače. Sutradan ga je uhapsila policija.

Goran sa majkom iz mlađih dana

KOMŠIJE ZNALE

KOMŠIJE porodice Radivojević, odnosno Abdulov iz Železnika, znale su da je Goran, u stvari - Jovana.

- Nije nam to smetalo. Goran je dobar dečko, poslušan, tih, miran. Sadio je cveće u bašti ispred zgrade, čupao travu, održavao živu ogradu i voćke. Nikoga nije dirao niti provocirao. Prihvatili smo ga takvog kakav jeste. Za nas je, iako obučen kao devojka, on uvek bio Goran, a ne Jovana - kaže komšiluk.