LIDIJA Stejković (47) iz Svrljiga, koja se tereti da je u noći između 7. i 8. novembra prošle godine u selu Galibabinac ubila svog ljubavnika Momčila Simonovića (59) u njegovoj porodičnoj kući, u četvrtak je na glavnom pretresu u Višem sudu u Nišu poricala optužbe.

Ona je pred Sudom u Nišu rekla da su navodi u optužnici protiv nje netačni, kao i da nije imala nikakav motiv da ubije Simonovića.

Pročitajte još: Povremeno se viđali, pa ga ubila: Tukla ga, vezala, pa udavila!

- Nisam ubica, niti sam dovela nikakve monstrume da ga ubiju zbog novca. Moki je bio izuzetan čovek. Davao mi je novac kad god mi je trebalo i mogla sam da uzmem koliko sam htela pa nisam imala motiv za ubistvo. Ja sam mu čak jednom prilikom i spasila život - rekla je Lidija na sudu samouvereno.

Momčila je dan nakon ubistva pronašao rođak. Bio je vezan, pretučen i ugušen, košuljom zamotanom oko usta. Nije potvrđeno da li je Lidija imala pomagače, ali se tvrdi da je ljubavnika dotukla udarivši ga nogom u glavu. Glavni dokaz za Lidijino učešće u ubistvu su biološki tragovi pronađeni na rukama ubijenog čoveka i na odeći kojom je ugušen, kao i krv pronađena na njenoj desnoj nogavici pantalona raspršena prilikom smrtonosnog udarca.

- Ne samo pantalone već sam i sva bila krvava u prethodnom slučaju 7. 8. 2016.godine, kada sam sa bratom Bojanom i njegovim drugom Srđanom spašavala Momčila. Imao je visok pritisak i prokrvario. Pokupili smo ga u Galibabincu i dovezli u Dom zdravlja u Svrljig, a potom i u Niš. Usput je krvavrio i poprskana mi je sva odeća krvlju koju je povraćao - opovrgavala je navode koji je optužuju.

Na pretresu je saslušana i Momčilova rođena sestra Toplica Kostić iz Knjaževca, u svojstvu svedoka, koja je istakla da njih dvoje nisu bili jedno za drugo kao i da je Lidija sa njenom bratom bila samo zbog novca.

- Ona može ćerka da mu bude, Lidija je s njim bila samo zbog para. On je bio u strahu jer ga je maltretirala, a nije smeo nikom da prijavi - rekla je pred sudom sestra Toplica.

Toplica je sve vreme prilikom saslušanja tvrdila da je reč o zločinu iz koristoljublja tvrdeći da je Momčilo imao 2600 evra u kući i ušteđevinu u banci koju je, kako tvrdi, uzimala Lidija.

Podsetimo, posle Momčilove sahrane, rodbina je u njegovoj kući pronašla 700 evra.

Glavni pretres je u četvrtak prekinut posle četvoročasovnog saslušanja optužene i oštećene, a nastavak suđenja zakazan je za 24. novembar.