ISMAIL Morina, Albanac koga Srbija traži zbog puštanja drona sa zastavom "velike Albanije" na utakmici u Beogradu 2014. godine, na slobodi je! Kako on tvrdi na svojoj fejsbuk-stranici, izašao je iz zatvora u Italiji, nakon čega je okačio fotografiju na društvenim mrežama, izražavajući zahvalnost svojoj državi.

Pročitajte još - Uhapšen Ismail Morina, Albanac koji je pustio dron u Beogradu

Na slici, koja je u utorak osvanula na "Fejsbuku", nalazi se sa Adrijanom Haskajem, albanskim konzulom u Bariju.

Pročitajte još - Morina po mraku izručen Italiji

- Hvala organima albanske države i njihovim naporima za moje oslobađanje. Poštovanje za Hrvatsku i Italiju zbog njihove nepristrasnosti i hvala ljudima koji su u moju odbranu izašli na ulice albanskog glavnog grada - piše na Morininoj stranici.

On je uhapšen u Hrvatskoj prošle godine, a u Italiju je prebačen u martu 2018. Ministarstvo pravde Srbije, koje Morinu traži zbog krivičnog dela izazivanje verske, rasne i nacionalne mržnje, uputilo je sredinom aprila molbu Italiji za izručenje.

Iako je hrvatski sud utvrdio da su ispunjeni uslovi za izručenje Morine Srbiji, njihov ministar pravde nije potpisao saglasnost za taj čin. Posle nekoliko meseci prebačen je u Italiju, gde, prema pisanju albanskih i italijanskih medija, ima boravište, a navodno je i oženjen njihovom državljankom.