PRIPADNICI policijske stanice u Tutinu locirali su i u ponedeljak uhapsili Damira Tiganja (19), iz sela Pope, osumnjičenog da je u subotu posle podne ubio svog oca Sabra (45), poljoprivrednika iz tog sela. Zločin se dogodio posle svađe i tuče, jer je Sabro, navodno, nasrnuo na svoju suprugu, a Damirovu majku.

Prema informacijama iz istrage, posle dva dana bekstva Damir je pronađen u jednom selu na Pešteru, blizu granice s Crnom Gorom. Sumnja se da je tražio način da pobegne u Crnu Goru, u čemu su ga onemogućili potera i veliki sneg koji je napadao na tom delu Pešterske visoravni.

PROČITAJTE I: PORODIČNA TRAGEDIJA KRAJ TUTINA: Otac napao majku, sin ga zaklao i pobegao

On nije pružao otpor prilikom hapšenja, a posle toga je prebačen u novopazarski zatvor, gde su ga saslušali policijski inspektori i predstavnici Višeg javnog tužilaštva u tom gradu.

- U dogovoru sa svojim advokatom, branio se ćutanjem - saznali smo od izvora bliskog istrazi. - Ni reč nije progovorio o zločinu koji je počinio. Posle ubistva oca krio se kod tetke u jednom pešterskom selu. Kada je uhapšen, kod sebe je imao pištolj bez metaka. Na sudu će ga tretirati kao mlađe punoletno lice, što može uticati na visinu kazne.

PROČITAJTE I: Braneći majku presudio ocu

Otac i sin sukobili su se u dvorištu porodične kuće, jer je Sabro fizički nasrnuo na svoju suprugu a Damirovu majku Zehru. U jednom trenutku Damir je ušao u kuću i iz nje izašao s nožem u ruci. Dok se na zemlji rvao s pijanim ocem, zario mu je sečivo u vrat i prerezao mu grkljan. Krv je prsnula na sve strane, a Damir je mirno ustao i odšetao u nepoznatom pravcu. Sabro je pokušao da se podigne na noge, ali je pao. Pošto je ubrzo iskrvario, preminuo je na licu mesta.


POZNATI POLICIJI

DO sada se zna da je Sabro bio alkoholičar i da je često maltretirao porodicu, a imao je i sukobe sa zakonom. Policiji je bio poznat i njegov sin i ubica Damir.