PODRUČNE policijske uprave u Novom Pazaru, policijske stanice u Tutinu i pogranične policije još tragaju za Damirom T. (19) iz sela Pope kod Tutina, koji je u subotu posle podne brutalno, prerezavši mu grkljan, ubio svog oca Sabra (45), poljoprivrednika iz Popa. Posle zločina Damir je, sa krvavim nožem u ruci, pobegao u za sada nepoznatom pravcu.

Pošto su u blizini granica sa Crnom Gorom i administrativna linija sa Kosovom, policija sumnja da će pokušati da se po snegu i vejavici domogne susedstva. Dodaje se da postoji verovatnoća da se on krije negde po Pešteru i vaga da li da se preda.

Podsetimo, u subotu oko 15 časova Damir se u dvorištu porodične kuće najpre verbalno sukobio sa pijanim ocem koji ga je i tog dana maltretirao, odnosno prethodno je nasrnuo na Damirovu majku Zehru. Došlo je o tuče, u jednom trenutku Damir je utrčao u kuću, uzeo nož. Dok su obojica bili na zemlji, Damir je ocu prerezao grkljan... Sve je ovo posmatrala Damirova majka, supruga pokojnika.

Sve sam video, ali da sin ovako zakolje brutalno, to nisam. Prizor je bio stravičan i dugo ću ga pamtiti - kaže jedan od propadnka MUP-a koji je zajedno sa zamenikom višeg tužioca u Novom Pazaru Edisom Arifovićem bio na uviđaju...

U POPAMA je juče bio muk, niko nije želeo da komentariše tragediju porodice Tiganj.

I ubijeni Sabro Tiganj i njegov sin Damir dobro su poznati policiji u Tutinu. Zbog verbalnih sukoba i raznih krivičnih dela koja su činili, policija je često bila u njihovoj kući.. Za Sabra se zna da je bio notorni alkoholičar i da je često dolazio u verbalne i fizičke sukobe sa komšijama. Ali, ni Damir nije bio cvećka. Odgovarao je zbog nasilnog ponašanja, tuča i krađa, jednom komšiji zapalio je ranč.