DANIJELA Trailović (40), iz borskog sela Donja Bela Reka, preminula je od komplikacija nastalih posle preloma noge. Ogorčena porodica tvrdi da je u pitanju greška lekara i najavljuje tužbu protiv odgovornih.

Kako, za "Novosti", kaže Danijelin muž Novica (47), njih dvoje su, 23. avgusta, na putu za manastir Ostrog zastali u Novom Pazaru da se odmore, kada se njegova supruga ispred jedne prodavnice okliznula i pala. Hitna pomoć je Danijeli, kako kaže, ubrzo konstatovala prelom desne butne kosti i posekotinu iznad kolena, a posle zbrinjavanja upućena je u KBC Kragujevac.

PROČITAJTE JOŠ: VEŠTAČENjE LEČENjA MALOG RADENKA: Nalaz stigao u lozničko tužilaštvo

- Tu nastaju problemi, jer mojoj ćerki danima niko nije previo posekotinu iznad kolena - kaže njena majka Vera.

- Posle nedelju dana, Danijelu su uveli u operacionu salu, s namerom da joj operišu butnu kost. Ali čim su joj skinuli longetu i zavoj iznad kolena, od intervencije su odustali, uz obrazloženje da je prošao termin za operaciju.

PROČITAJTE JOŠ: Ostavili gazu dugačku čak dva metra posle carskog reza

Danijelin otac Mile Ilić seća se da su joj sutradan posekotinu iznad kolena odstranili, posle čega joj je gotovo nedelju dana čišćena rana. Sve vreme joj je, u neverici kaže Mile, noga bila u, kako pretpostavlja, vakuum aparatu. Mile kaže da je najpre porodici saopšteno da će Danijela biti prebačena na dalje lečenje u VMA u Beogradu, ali su neposredno pred polazak kragujevački lekari odustali od toga i odlučili da je oni operišu.

DR JOKSIMOVIĆ: BILA U TEŠKOM STANjU Dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru, kazao nam je da je Danijela Trailović u borsku bolnicu primljena u teškom stanju. - Kada smo pacijentkinju primili na odeljenje ortopedije, odmah posle pregleda želeli smo da je vratimo u Kragujevac, ali oni nisu hteli da je prime - tvrdi dr Joksimović. - Zato smo je, nakon što smo učinili sve što je bilo u našoj moći, poslali najpre u Niš, a potom i u Beograd, gde je i preminula.

- Operisana je 13. septembra, a posle nekoliko dana moja ćerka je prebačena na odeljenje ortopedije Opšte bolnice u Boru - nadovezuje se Danijelin suprug Novica. - Lekari u Boru su, najblaže rečeno, bili šokirani onim što su videli. Svakog dana su joj čistili ranu, jer se gnoj širio duž cele noge. Primila je više od 30 jedinica krvi. A onda su je poslali i niški KBC.

Čim je Trailovićeva stigla u Niš, tamošnji lekari su, posle konsultacija, odlučili da je upute na lečenje u Beograd, odakle je, međutim, kako tvrde naši sagovornici, ipak posle pregleda ponovo vraćena u Bor. U Opštoj bolnici u ovom gradu bila je dok nije pala u komu. Tada je hitno upućena u KCS u Beogradu, gde je ubrzo i preminula.

Porodica do danas ne zna koji je pravi razlog zašto je njihova ćerka preminula. Kažu, obdukcija je urađena još 7. novembra, ali oni još uvek nisu dobili nikakav nalaz.

BEZ KOMENTARA

U KBC Kragujevac juče nisu želeli da komentarišu slučaj Danijele Trailović.

- Nisam ovlašćena da govorim o tom slučaju. Podrobnije informacije jedino mogu da vam od ponedeljka daju nadležni u KBC - rekla nam je dežurna sestra na odeljenju ortopedije.