Zoran Nestorović, vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca u Loznici, potvrdio je za "Novosti" da je u utorak stigao nalaz veštačenja o lečenju osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Kozjaka, kod Loznice, koji je u oktobru prošle godine umro posle preloma ruke.

Veštačenje koje su uradili stručnjaci Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, po Nestorovićevim rečima, prosleđeno je strankama u postupku i dat im je rok od 15 dana za eventualne prigovore.

- Od toga da li će biti prigovora zavisi da li će biti zatražena dodatna veštačenja - kaže tužilac Nestorović.

Dr Dobrivoje Bojanić, ortoped iz Loznice, protiv koga se vodi postupak posle smrti dečaka, rekao nam je da nije dobio nalaz veštaka.

- Tek kad dobijem nalaz i kad ga, zajedno sa mojim braniocem dobro analiziram, biću spreman da se o tome izjasnim - ističe dr Bojanić.

Dečakov otac, Milan Nikodinović, podsetimo, potvrdio nam je da je dobio nalaz, istučući da je, pored ostalog, navedeno, "da je greška što dete nije bilo zadržano u bolnici, da prima antibiotsku terapiju i što rana nije bila hirurški obrađena, već zatvorena i tako onemogućen dotok kiseonika".