SRPSKI ministar finansija Siniša Mali otvorio je u sredu trgovanje na Londonskoj berzi zajedno sa generalnim direktorom te berze Nikilom Ratijem.

Ovaj susret bila je prilika da se razgovara o investicionim potencijalima Srbije i mogućnostima za saradnju.

- Republici Srbiji ukazana je velika čast na Londonskoj berzi, s obzirom na to da su nam omogućili da simbolično otvorimo trgovanje na berzi, a potom i da finansijskoj zajednici u svetu predstavimo investicione potencijale Srbije - izjavio je Mali, koji boravi u jednodnevnoj poseti Londonu.

PROČITAJTE JOŠ - Mali: Đilasu bolje idu lične nego državne finansije

Prema njegovim rečima, najveći broj kompanija u sredu je na berzi bio u plusu, što je dobar znak.

- Imali smo veoma dobar i konstruktivan sastanak sa direktorom Berze Nikilom Ratijem - izjavio je Mali. - Razgovarali smo o ekonomskoj politici Vlade Srbije, o njenim investicionim mogućnostima, i o tome na koji način možemo da proširimo našu bazu investitora. Želimo da oni još više ulažu u naše hartije od vrednosti i da prepoznaju potencijale Srbije.

Kako je naveo, brojke su na našoj strani. Srbija, kako je rekao ministar finansija, ima dobre rezultate, što investitori i prepoznaju. Mali je zahvalio direktoru Berze na prilici koja je ukazana Srbiji.PRED FINANSIJERIMA

U okviru konferencije koja je posvećena Evropi i Centralnoj Aziji, ministar Mali je u sredu predstavio ekonomsku politiku Srbije i finansijskoj zajednici u Londonu. Ova konferencija je održana na Londonskoj berzi.