BEOGRAD na vodi je najveće gradilište u našem delu Evrope, na kome trenutno radi 1.554 radnika. Zgrada "Bela vista" biće useljena u junu, jer je svih 228 stanova prodato. I u zgradi pored nje, "Park vju", gotovo sva 244 stana su našla kupca. Ovakvi projekti doprineće razvoju ne samo prestonice, već i čitave Srbije - izjavio je predsednik Aleksandar Vučić, koji je u petak, sa ministrom finansija Sinišom Malim i gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem, obišao radove u "Beogradu na vodi".

Kako je istakao, u ovom naselju će biti izgrađen i najveći šoping mol u jugoistočnoj Evropi, koji će biti sedam i po puta veći od TC "Ušće" i u kome će se naći najveći svetski brendovi, kako naši građani ne bi morali da idu u Beč, Pariz, Rim, Njujork, jer će sve imati u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ - "Beograd na vodi" širi se do Sajma

- Budžet Beograda je danas u odnosu na pre pet godina veći za više od 300 miliona evra, dok je deficit manji - rekao je Vučić. - Toliko je Beograd uređeniji i lepši i toliko su porasle potrebe Beograđana. Sve to će da doprinese ukupnom razvoju ekonomije, doneće novac, radna mesta, turiste...

Predsednik je istakao značaj izgradnje metroa, jer, kako kaže, ljudi imaju viši standard u prestonici, što zahteva i bolju infrastrukturu:

- Kada govorite o gužvama, svake godine u Beogradu ima 35.000 novih automobila. Prosečna plata u Beogradu je viša od 600 evra, dramatično veća nego u nerazvijenijim krajevima zemlje. Važno je da u skladu sa tim standardom gradimo infrastrukturu koja to može da prihvati.

Vučić je rekao da je zadovoljan radom gradskih vlasti, ali da mora da se radi i dalje, na uređenju fasada, a zatim i na urbanizaciji drugih delova grada, pre svega prigradskih, gde se moraju ubrzano privesti kraju projekti i obezbediti vodosnabdevanje, kanalizacija, sve što je zatečeno u veoma lošem stanju.

NOVI MOST

PREDSEDNIK Vučić je podsetio da će se graditi i novi most preko Save, u koji će biti uloženo 70 miliona evra, i on će biti namenjen i za pešake, i za bicikliste, i za metro, a sa gondolom će činiti jedan "lanac" do Ušća.

REŠIĆEMO PANČIĆEV VRH I TAČKA!

SLUČAJ bespravno sagrađenog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku sasvim sigurno biće rešen reakcijom onih državnih organa koji pripadaju izvršnoj vlasti. To će biti rešeno i tačka - kazao je Vučić.