ODLIČNA saradnja republičke, pokrajinske i novosadske vlasti potvrđena je tokom izgradnje Žeželjevog mosta na Dunavu u Novom Sadu, a nastavak dobre koordinacije sva tri nivoa vlasti nastavlja se izgradnjom Sentandrejskog bulevara, jedne od najvećih investicija u Novom Sadu.

Vrednost ukupnog posla je oko 700 miliona dinara, a zajednički ga finansiraju Grad i Pokrajina sa po 250 miliona, a Republika preko JP "Putevi Srbije" sa 200 miliona.,

PROČITAJTE JOŠ: Trepča uskoro pravi fabriku baterija i akumulatora u Zvečanu

U pratnji predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i gradonačelnika Miloša Vučevića, na gradilištu prve deonice ove buduće novosadske saobraćajnice dugačke 1.330 metara, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović juče je kazala da se završetak radova može očekivati u prvoj polovini naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ: Ljajić i Jildirim otvorili sajam u Izmiru

- Pre manje od godinu dana razmatrali smo zajedničke projekte u oblasti infrastrukture i jedva čekamo da krajem prvog kvartala sledeće godine, kada investicija bude završena, dođemo da porazgovaramo sa građanima koji ovde žive - kazala je Mihajlovićeva.

Mirović je istakao da će po završetku ove investicije cena placeva i nekretnina u ovom delu grada porasti, a poslednji "ulaz" u Novi Sad koji je dosad predstavljao običnu saobraćajnicu, dobiće četiri trake, sa pešačkim i biciklističkim stazama, i zadovoljiće standarde velikih gradova.

Gradonačelnik Vučević rekao je da će Novosađani (žitelji Klise, Vidovdanskog naselja i Slane bare) dobiti moderan bulevar sa režijskim saobraćajnicama, parking-mestima, kanalizacijom, vodovodom, javnom rasvetom.

- To više neće biti prigradsko naselje već deo urbane razvijene celine, što će stvoriti uslove da dalje širimo komunalnu infrastrukturu - kazao je Vučević i dodao da je u planu rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, izgradnja još jednog Sentandrejskog mosta - blizanca kao i nastavak izgradnje bulevara od Velebitske ulice do buduće kružne petlje prema Temerinu.

PUTNA MREŽA

PO rečima ministarke Mihajlović, u protekle tri godine u rehabilitaciju i rekonstrukciju putne mreže u Vojvodini JP "Putevi Srbije" uložili su devet milijardi dinara.

FRUŠKOGORSKI KORIDOR

NA području AP Vojvodine trenutno se izvode značajni infrastrukturni projekti i priprema projektne dokumentacije za niz drugih investicija čija je ukupna vrednost 2,6 milijardi evra - saopštili su Mihajlovićeva i Mirović juče posle sednice Radne grupe za koordinaciju infrastrukturnih projekata u pokrajini. U vrhu prioriteta biće izgradnja brze saobraćajnice Novi Sad - Zrenjanin - Beograd i Fruškogorski koridor, čiju projektnu dokumentaciju finansiraju Pokrajinska vlada i resorno ministarstvo.