NOVA kotlarnica na drvnu sečku, koja je u sredu počela da se gradi u Priboju, obezbediće kvalitetnije i jeftinije grejanje pet javnih objekata u ovom gradu. Grejaće đake dve osnovne i dve srednje škole i osoblje i pacijente ambulante Doma zdravlja.

Trebalo bi da počne da radi u drugom delu ove grejne sezone.

- Izgradnja nove kotlarnice na drvenu sečku druga je faza našeg strateškog plana da u sistemu gradskog grejanja u Priboju zamenimo upotrebu fosilnih goriva biomasom i time građanima obezbedimo sigurnije, zdravije i jeftinije grejanje - izjavio je Saša Vasilić, zamenik predsednika Opštine Priboj.


Pročitajte još - Za tople učionice 1,4 milijarde


Finansijsku podršku od 90 miliona dinara za izgradnju nove kotlarnice je, kako kaže, obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije, a tehničku pomoć na projektu je pružila Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Lokalna samouprava Opštine Priboj već duži niz godina aktivno učestvuje u realizaciji projekta "Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji" u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje, a ova opština je takođe jedna od 10 koje su prošle godine potpisale ugovor o realizaciji projekta prelaska gradske toplane sa fosilnih goriva na korišćenje biomase.