NEGOTIN - Lokalni putevi do Kovilova, Aleksandrovca i put Crnomasnica-Braćevac biće zatvoreni za saobraćaj u večernjim satima, zbog bezbednosti, jer se u tom delu opštine Timok izlio.

Putni pravac Crnomasnica-Braćevac zbog izlivanja Timoka neprohodan je na samoj raskrsnici i dalje ka selu Tamnič u dužini od oko 150 metara, utvrdili su članovi stručno-operativnog tima za zaštitu od poplava Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

Na ovoj deonici ima vode na kolovozu, visine oko pola metra, kao i kod sela Tamnič, u blizini Železničke stanice gde na putu ima vode visine od oko 30 santimetara i teško je prohodno.

Članovi stručno-operativnog tima za zaštitu od poplava Štaba za vanredne situacije utvrdili su obilaskom terena i da je lokalni put L 7, od državnog puta A reda broj 169 do sela Kovilovo, prohodan, ali da na toj deonici mestimično ima vode na kolovozu u visini od pet santimetara.

Pročitajte još - VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vreme čeka u petak


I lokalni put L 10, od državnog puta A reda broj 169 do Aleksandrovca poplavljen je u blizini Železničke stanice u Rajcu. Na pojedinim deonicama ima vode na kolovozu u visini od oko 10 santimetara.

- Na predlog Stručno-operativnog tima i saobraćajnog inspektora, a uz konsultacije sa svim stručnim i nadležnim licima i službi kao i prognoze da će se u popodnevnim satima stanje pogoršati, zbog nebezbednih uslova za vožnju i opasnosti po učesnike u saobraćaju, predloženo je da se navedeni putni pravci u večernjim satima zatvore za saobraćaj uz vidno obeleženu signalizaciju – navode u Štabu za vanredne situacije uz apel meštanima da koriste alternativne puteve, a ukoliko putuju ovim putnim pravcima budu maksimalno oprezni.

(S. M. Jovanović)

UVEDENE REDOVNE MERE ODBRANE OD POPLAVA KOD ŠAPCA


ŠABAC - Na reci Savi kod Šapca u četvrtak su uvedene mere redovne odbrane od poplava, a na lokaciji silosa već u 7 časova ujutru izmereno je 407 centimetara.

Redovna odbrana od poplava se, inače, proglašava kada je reka na koti od 400 centimetara, a vanredna kada dostigne 500 centimatara.

Pročitajte još - SEKTOR ZA VANREDNE SITUACIJE UVERAVA: Prošla opasnost od poplava

Iz Štaba za vanredne situacije obaveštavaju da je naređeno redovno praćenje promene nivoa vode i promene stanja na svim linijama odbrane kod Šapca.

O proglašenju redovne odbrane od poplava obaveštena su i komunalna preduzeća i svi za to nadležni organi na teritoriji grada.

(A. D.)