Učenici Devete beogradske gimnazije, Prve ekonomske i još nekih škola iz Beograda su, preko turističke agencije "B2R", otišli su na letovanje u Španiju sa profesorkom, ali ih tamo nisu sačekale hotelske sobe koje su uredno platili.


Jače garancije - manje prevara turista

Kako saznaju “Novosti” ekskurziju je, u privatnoj režiji, organizovala profersorka istorije u dogovoru sa učenicima i njihovim roditeljima. To je potvrdio i Dejan Josipović, direktor Devete beogradske gimnazije, koji kaže da ova škola ne organizuje ekskurzije tokom raspusta.


NOVI PROPISI: Loše agencije idu na crnu listu


Vlasnik agencije, foto P.Milošević


Više roditelja okupilo se ispred prostorija turističke agencije B2R koja se nalazi u Ulici Majke Jevrosime. Prema njihovim rečima, deca su na put trebala da krenu 10. jula, ali je to odgođeno za dan kasnije. Kada su stigli u hotel u Ljoret de Mar, na recepciji im je rečeno da njihov boravak nije plaćen.


foto P.Milošević

Jedan od roditelja kaže da su zaposleni u hotelu, posle određenog vremena, dozvolili učenicima da iskoriste toalete u tri sobe kako bi mogli da se istuširaju, a kasnije su im dali i večeru. Jedan deo učenika, uspeo je samostalno da nađe smeštaj u drugom hotelu, koji su morali da plate.


UZEO HILjADE EVRA I POBEGAO: Gazda turističke agencije prevario putnike, pa otišao na odmor

Dok su roditelji ispred prostorija agencije, unutra je turistička inspekcija.


Nezvanično, jedan od roditelja je rekao da je vlasnik na dan polaska ekskurzije pokrenuo postupak gašenja firme.


foto P.Milošević