To što Jelica piše u romanu nije tačno. Nikada nisam tukao decu. Da sam loš otac, ne bi mi Milica kupila "hamer", niti bi mi Ana kupila vilu i stan, kaže otac čuvenih košarkašica Dabović

Na svoje četvoro dece, Jelicu, Milicu, Milana i Anu, nikada nisam digao ruku, niti sam ih udario!

Ovo tvrdi Milan Dabović, otac proslavljenih košarkašica, odgovarajući na optužbe svoje najstarije ćerke Jelice Dabović da ih je on kao decu krvnički tukao za svaku sitnicu.

POTRESNO SVEDOČENjE NAJSTARIJE SESTRE DABOVIĆ: Otac nas je zlostavljao fizički i psihički, udarao glavama o zid, a majka je morala da ćuti!

Ona je napisala autobiografiju "Tajna jednog osmeha", čija je promocija održana sinoć u Novom Sadu, u kojoj je detaljno opisala jezive scene zlostavljanja koje su najviše trpele ona i Milica, a otac je, kako ističe, bio toliko brutalan da im je lupao glavu o zid dok je krv prskala na sve strane.

Majka, kaže, nikad nije učinila ništa da ih zaštiti.

- Nikad se nije suprotstavila ocu, i ona je bila zlostavljana ceo život. Mnogo puta sam je pitala zašto ništa nije učinila, ali nisam dobila odgovor - rekla je Jelica.

Milan Dabović negira sve navode i tvrdi da im je bio najveća podrška:

INTERVJU SAŠA JAĆOVIĆ: Naši građani piju kvalitetne lekove

- Porodica Dabović je planetarni uzor harmonije. Milicu i Anu sam stvorio ja i one su to uvek isticale pri svakom uspehu. Ako sam bio toliko loš otac, ne bi mi Milica kupila automobil "hamer", niti bi mi Ana kupila vilu i stan. Toliko o tom zlostavljaču. Mi smo porodica za primer, uvek se okupljamo i zajedno smo najsrećniji.

On se, dodaje, ne ljuti na ćerku i želi joj da knjigu proda u što više primeraka.

- Meni je drago da skoči popularnost tog romana i da mi dete zaradi dobru paru. Zato je i ubacila sve i svašta u knjigu. Voleo bih da postane bestseler. Ja volim svoje dete najviše na svetu i drago mije zbog njenog uspeha, ali sam zbunjen, ne znam odakle sve ovo... Ipak je drugačije trebalo da reklamira svoj roman, ali dobro... Izgleda da je sada to moderno kroz skandale - kaže Milan.

Na pitanje da li je nekada udario svoju decu, odgovara:

PRITVOR ZA OCA MONSTRUMA: Silovao ćerku i odsekao joj kosu

- U životu svoje četvoro dece nisam udario! Milan Dabović nikada nikoga nije udario, 25 godina sam radio u prosveti i kao trener, živim u skladnom braku 45 godina, a 47 godina sam u vezi sa suprugom Nevenkom, njihovom majkom, i nas dvoje smo život posvetili deci da ih izvedemo na pravi put, to su činjenice.

U porodičnoj kući u Herceg Novom je, kaže Milan, trenutno i Milica sa sinom Stefanom, ali nije, veli, raspoložena da govori za novine.

Majka Nevenka kratko je poručila:

- Neka Jelica piše šta želi, srećno joj bilo. Niti je podržavam, niti se ljutim na nju - rekla je, a zatim spustila slušalicu.


Jelica Dabović ostavljena sama: Svi iz porodice se naljutili na mene zbog romana

Kada su roditelji, brat i dve sestre pre mesec dana saznali da piše knjigu u kojoj otkriva strašne scene porodičnog nasilja, naljutili su se i potpuno su prekinuli kontakt sa njom, kaže Jelica