TRŽIŠTE luksuznih venova u Evropi je poraslo u poslednjih pet godina za 41 odsto! Zato skoro da nema automobilskog giganta koji ne pokušava da odigra značajniju ulogu u ovoj kategoriji vozila.

Već poodavno standarde u ovoj klasi postavlja „Mercedes- Benc“sa svojom „V – klasom“ koja je nedavno stigla na tržišta u novom, redizajniranom izdanju.


Pročitajte još: BMW planira da lansira 25 električnih i hibridnih modela


Ova luksuzna krstarica na točkovima ne ostavlja nikog ravnodušnim. Tako je bilo i na prezentaciji ovog modela, nedavno,koji je upriličila kompanija Star import iz Beograda, koja nas je već navikla na nestandardno, maštovitije predstavljanje vozila nemačkog giganta čiji je zastupnik na ovim prostorima.

Tako je bilo i ovoga puta. Na obroncima Fruške gore kompanija Star Import d.o.o. organizovala je aktivnu prezentaciju, za pamćenje, najluksuznijeg člana Mercedes-Benc porodice lakih komercijalnih vozila.


Pročitajte još: DEVET SEDIŠTA ZA UŽIVANjE: "Novosti" na prvoj test vožnji nove "opel zafire" u Frankfurtu

Karavan V-Klase ugostio je više od 100 učesnika, od kupaca, vlasnika, novinara... koji su imali priliku da isprobaju sve novine koje donosi nova generacija ovog modela. U aktivnoj vožnji po živopisnim predelima Fruške gore, V-Klasa je još jednom potvrdila da je moguće imati sve – i stil i performanse.

Od svoje premijere u 2014. godini, Mercedes-Benc V-Klasa je svojim dizajnom, osećajem visokog kvaliteta u unutrašnjosti, komforom, bezbednosnim i pomoćnim sistemima postavila reper u segmentu MPV vozila i ostvarila uspeh na internacionalnom tržištu. Nova generacija Mercedes-Benz V-klase unapređuje ove osnovne vrednosti i donosi osveženje ovom već uspešnom modelu.

Ključne tačke kojima je posvećena pažnja su restilizovan i upečatljiv dizajn prednjeg dela vozila, kao i uvođenje nove generacije dizel motora OM 654 sa četiri cilindra. Uz ovo, automatski menjač 9G-TRONIC je dostupan po prvi put u ovom modelu, dok su bezbednosni i pomoćni sistemi za vožnju, među kojima je i Active Brake Assist, dovedeni na najnoviji tehnološki nivo.

Novinu predstavljaju i optimalno dizajnirana luksuzna sedišta pružaju putnicima širok opseg funkcija, masažu leđa i kontrolu klimatizacije.

Četiri nove boje vozila (grafit siva metalik, selenit siva metalik, čelik plava i hijacint crvena metalik) proširuju spektar dobro prihvaćenih crno-belih tonova boja.

Učesnici su imali prilike da se upoznaju i sa prednostima drugih članova porodice Mercedes-Benz dostavih vozila – sistemima bezbednosti u vožnji kod novog Sprintera i praktičnosti Vito MixTo modela.