STIH Rajnera Marije Rilkea - "Moraš živeti drukčije...", iz pesme "Arhajski torzo Apolonov", beogradska umetnica Ljubica Radović preuzela je za ime svoje samostalne izložbe u Galeriji ULUS, u Knez Mihailovoj, koja će biti otvorena večeras u 19 časova. Portreti koje će izložiti nastali su u poslednjih deset godina, a odlukuje ih analitičnost u psihološkom, ali i likovnom pristupu.

- Slikari i danas, četkicom umočenom u boju, dodiruju platno onako kako je to činio i Ticijan, kao i svi drugi slikari u svim vremenima do danas - kaže autorka, koja je na našoj likovnoj sceni prisutna više od tri decenije. - Uzbudljivo i divno u slikarstvu je što svako ko slika interpretira taj slikarski jezik na svoj način, a individualni aspekt umetnosti je sam umetnik, njegov život.

PROČITAJTE JOŠ: Poslednja Savina dekada

Umetnica koja živi i slika u Beogradu, u kome je i rođena, diplomirala je na Akademiji likovnih umetnosti, na odseku slikarstvo, 1976, a učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama u Jugoslaviji, Norveškoj, Grčkoj, Bugarskoj, Nemačkoj, Francuskoj i Srbiji. Godine 1984. bila je stipendista grčke vlade u Atini, na Školi lepih umetnosti, na odseku grafika.