MAŠINERIJA

С.Ровчанин Томковић
S.Rovčanin Tomković

30. 03. 2024. u 07:00

KAD se iscrpe sve mogućnosti, onda se kaže da se po pravdu ide u Strazbur, U Evropski sud za ljudska prava koji se nalazi pod kapom Saveta Evrope. A, upravo u najvećoj evropskoj organizaciji ovih dana sve suprotno - nepravda na svakom koraku!

МАШИНЕРИЈА

Novosti

Rešile su zapadne sile da je i primene. Mašinerija je zacrtala da će lažna država da dobije stolicu u organizaciji zasnovanoj na vladavini prava i ka tom cilju melje sve pred sobom. Prištinu će da prigrli, a onda će, navodno, da prate da li poštuje kriterijume koji, da sve bude još licemernije, za tzv. Kosovo ne važe. Jer, ulaznicu u SE dobijaju blanko.

Za to vreme Srbi trunu u zatvorima na osnovu izjava svedoka kojih nema ili događaja koji se nisu desili. Ako oni nekada presaviju tabak i tuže lažnu državu za tamničenje bez osnova, sudije u Strazburu neće imati vremena ni za koji drugi slučaj.

Zapad nepravdu čini i prema svojim činovnicima. Nisu im dozvolili da u uskršnjoj sedmici na miru spremaju praznik i farbaju jaja, već su ih poterali da dođu na vanredni sastanak Političkog komiteta i aminuju preporuku izvestioca Dore Bakojani da Prištini treba otvoriti vrata. I tako je pred sam sastanak brojka od 24, koliko ih se prijavilo za dolazak, skočila na 39, od ukupno 89. No, dovoljno da se preskoči kvorum, a tzv. Kosovo još jedan stepenik približi članstvu.

U toj igrariji primetno je i da je nekima uskršnji odmor dobro došao. Ostale su prazne stolice rezervisane za one koji ne priznaju tzv. Kosovo - Špance i Slovake. Nisu došli ni Mađari. Snašli su se po principu da "odnesu tetki lek". Jer, nije danas lako gurati prst u oko Zapadu. Nisu to uradili ni Grci, Aleksis Cipras je bio uzdržan, iako Atina na priznaje tzv. Kosovo. Videli smo na primeru Maje Vukićević iz Crne Gore i Snježane Novaković, iz BiH da može i bez kalkulacija. Glasale su protiv.

Šanse za popravni ima već 18. aprila kada predlog ide na glasanje u parlament. Ipak, pre će biti da će ova nepravda i presedan jednog dana postati pretnja pravdi. A, taj scenario upravo gledamo širom sveta - od Ukrajine do Gaze. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!